Thursday, December 2, 2010

chapter 16 (start from begining)


hip hip hoorey.. hahaha.. aku kembali lagi.. aku akan mulekan yg baru 2k dri aku.. bermula dari no. 0 blik.. hik hik hik.. lumrah hidup beb.. kadang2 kat atas.. kadang2 kat bawah.. haha.. ok la.. aku chow dlu.. have work to do... =) sayonara..

Thursday, November 11, 2010

chapther 15 ( cerita saye)

da kul 11.59 da.. aku baru saje sampai dr brtangkap gambar kat shah alam bersame haziq n firdaus... aku terdiam sejenak.. aku terigt peristiwa tadi semase aku sdg asyik menangkap gambar di padang.. aku terlihat seorang ibu memegang erat anak prempuannye sambil mencium dahi anak nye.. aku terpaku sebentar.. kenangan silam menyelubungi aku.. sedar x sedar.. da bertakung air mate aku.. aku teringat kat mak aku.. mak.. da hampir 17 tahun mak pergi tggalkan alang mak.. tapi kaseh syg mak ttp alang igt cmpai alang mati.. aku duduk terdiam sejenak di bangku dan mengimbau kenangan aku bersame mak.. teringat aku semase aku kecil dahulu.. mak hantar aku g tadika.. sewaktu itu aku baru berumur 4 tahun.. aku menangis nangis sambil memegang erat baju mak.. aku xnak lepaskan genggaman aku.. lalu mak memeluk aku n berkate.. alang.. mak sygkan alang nak.. mak nak alang mengaji supaye alang ley menyara mak ngn abah.. ketika itu mmg hidup kami dlm serba kesederhanaan.. aku melihat wajah mak dan aku nampak takungan air di kelopak mate mak.. aku maseh kecil.. tidak tahu ape2 ketika itu.. aku berkata kepada mak.. mak.. alang pon sygkan mak.. alang jnji akan blaja rajin2.. lantas mak memeluk aku erat2.. aku terdengar sedu mak.. mak menangis.. menangis sebab mungkin aku mengerti ape yg mak maksudkan.. mak.. alang sgt2 sygkan mak.. sampai mati alang sgt2 sygkan mak.. mase pon berlalu dan aku suda memasuki darjah 1.. ketika itu.. mak da mule sakit selepas kelahiran adik aku yg kelima.. mak slalu batuk2.. kadang2 batuk mak kuar darah.. ketika itu.. aku xtau ape yg mak sakit.. aku sgt rapat ngn mak.. kadang aku sggup x g sekolah kerana ign bersame mak.. tapi seperti biase.. mak akan bgtau aku yg die sgt sygkan aku dan nak aku berjaye.. aku keraskan dri aku 2k kesekolah jugak tp sambil itu aku ttp igt kat mak.. mak.. alang sgt2 rindukan mak.. mak.. itu yg slalu aku ucapkan ketika aku blik dri sekolah.. org yg pertame aku cr adalah emak.. masuk je pntu uma.. aku akn jerit.. mak.. mak.. ble mak x menyahut.. akn gelisah.. aku akn mncari mak aku.. luar dan dalam uma.. aku akan menangis ble x jumpe mak ketika itu.. mak.. mane mak pegi... aku akan mnangis.. shgga mak dtg dan memeluk aku.. mak akn bercakap.. alang.. anak mak x elok nanes ye syg.. anak mak lelaki.. kne kuat syg.. t sape nak jage mak nnti.. aku menangis teresak2 sambil memeluk mak.. mak.. alang takut mak tggalkan alang.. alang sgt2 sygkan mak.. mak memeluk aku erat2 dan aku tahu mak pon menangis bersame aku.. mybe mak tahu yg mak akan tggalkan aku juga satu ari nnti.. mase berlalu sgt pntas.. aku suda masuk darjah 3.. sakit mak bertambah teruk.. mak byk kali masuk kuar hospital.. aku xnak pegi sekolah sb nak bersame mak.. aku sgt sygkan mak.. tp aku keraskan dri aku kesekolah juga ble aku melihat raut wajah mak yg cube tersnyum supaye aku x risau ttp hakikatnye mak terlalu sakit ketika itu... tanggal 22 jun 1993.. mak pergi mengadap ilahi.. menggalkan aku serta abg adek aku.. mak menghembuskan nafas yg terakhir atas pangkuan abah.. mak pergi tggalkan aku.. ketika mlm itu.. mak ade bercakap ngn aku.. alang.. esok mak nak pegi jauh berubat.. aku igt lg kate2 mak itu.. ketika itu mmg abah nak bawak mak g berubat di johor.. aku pn balas kat mak.. alang ikut ye mak.. mak cakap.. alang.. mak pegi jauh.. alang nak skolah syg.. alang.. igt pesan mak ye.. blaja rajin2.. hormati org n hargaila org yg kte syg.. sambil aku memeluk mak 2k kali terakhir.. mak menagis shgga basah bahu aku.. mak berkali2 berkate.. mak sgt sygkan alang.. mak sgt sygkan anak2 mak.. aku pon menangis smbil mnjawab.. alang pon sgt2 sygkan mak.. mak.... kul 3 pg tu abah balik.. abah jmpe aku ngn adek bradek aku.. abh berkate.. along.. angah.. alang.. aced n adek.. mak da xde lg syg.. adek aku yg kecik bru berumur 3 thun menjawab.. mak mane abah.. abah menagis smbil memeluk erat adek ku.. mak da xde syg.. mak da menggal.. mak kat uma nenek.. abg adek ku menangis.. aku x menangis.. aku maseh dlm keadaan terkejut lg.. aku x percaye.. baru malam td sebelum aku tito aku berpelukan ngn mak.. abah menangis sekejap n bangun pergi kedapur.. aku pon bgn mengikut abah dr belakang.. aku terkejut melihat singki dapur aku.. penuh ngn darah n lendir2 kahak.. abah bgtau aku yg mak sakit teruk.. mak muntah2 x berhenti sehingga hampir penuh singki tu ngn kahak n darah mak.. abah bersihkan kesan2 itu.. aku duduk termenung di sudut uma aku.. maseh lg tk percaye mak suda tiade.. kami anak beranak pergi keruma nenek.. di sudut penjuru uma nenek aku.. terbaring jasad mak yg tdak bernyawa yg ditutupi kain sehgga atas kepale.. aku lihat nenek aku duduk mmbace surah yasin.. aku mndekati jasad mak.. abah mengangkat kaen 2k kami adek bradik melihat jawah mak.. aku maseh lg tdak mampu menangis.. aku berkate.. mak.. bgun mak.. lantas nenek aku memeluk aku dan menangis... alang.. bersaba ye.. mak da xde.. saba ye syg.. aku lihat along ngn angah menangis.. adek aku di dukung oleh abah ku smbil menangis memanggil mak.. sayu sgguh ketika itu.. aku maseh ttp tdk boleh menangis.. ari hampir siang.. ramai sedare mare berkunjung uma nenek.. ade yg menangis memeluk adek bradik aku.. aku di peluk org seorg wanita yg aku kurang kenal.. saba ye syg.. wanita tu berkate.. mak di mandikan dan dikapankan.. aku adek bradek aku dipanggil 2k melihat wajah mak 2k kali terakhir.. aku melihat muke mak bersih.. hdung dan mulut mak diletakkan kapas.. mak berbau wangi.. ketika itu ati aku semakin sebak.. aku mencium dahi mak.. selepas suda aku mencium dahi mak 2k kali terakhir.. makcik aku memeluk erat aku.. aku lemah sgt2.. menitik air mate aku akhirnya.. aku melihat mak dikapankan.. selesai suda mak di kebumikan... malam itu aku tito beramai2 bersame adek bradek aku.. ketika itu aku baru sedar yg aku da tiade mak lg.. aku menages teresak2 malam tu sehgga bengkak mate aku.. mak... skarg alang da abes blaja n bekerja mak.. mak tetap alang syg.. mak.. mak adalah insan yg plg alang syg.. mak.. alang sntiase igt kat ma.. mak... alang sgt2 sygkan mak.. mak.. ketika ini alang sgt2 memelukan mak.. mak.. hadirla walaupon sekejap.. alang sedey mak.. alang xkuat 2k sume nie mak.. mak... walaupun aku menjerit name mak sehingga keluar darah skali pon.. mak ttp xkan hadir.. aku slalu berpesan pade kawan aku.. hargaila mak kte.. kerana ibu kte tiade penganti.. even aku mmpunyai ibu tiri.. tp kaseh syg seorg ibu yg mengndung kte selame 9 blan itu adalah sgt berlaenan.. aku perlu jalani kehidupan aku ini.. dlunye aku tdak suke perempuan tp skrg aku byk belajar.. kte xperlu membenci org tp kte perlu menghargai org.. lebey2 lagi org yg kte syg.. sampai cnie dulu cerita aku.. da kul 1.19 mlm da.. sehingga bertemu lg.. akhir kate dari aku.. hargaila ibu kte ketika ibu maseh ade.. mak.. alang terlalu sygkan mak.. =)

Tuesday, November 9, 2010

chapter 14 (together we share)


... together we share.. hehe.. nie tajuk aku nak cite malam nie.. aku cite xnak pjg2 kot mlm nie.. hik hik.. cite pendek2 je.. mlm nie aku cam ase kekurngan ckit la tp xla kurang mane pon.. haha.. kurang makan kot.. hoho.. pg td aku bgn lmbat beb.. terlajak aku tito.. nak kate pnat xde la penat sgt... hehe.. mybe pnat pkkan sesuatu kot.. aku pon xtau nak explain.. but sume nie adela dugaan bg aku.. yg ptg aku xnak terjatuh lg spt dulu2.. ape2 pon aku msti kuat 2k bangun even kaki aku nie penah patah n masuk besi.. haha.. ape yg ade kte kongsi bersame.. aku bkan la nak ckap aku nie baek sgt.. slagi aku ley kongsi... aku akan berkongsi bersame2 same.. xkire susa atau senang.. haha.. yg ptg aku ikhlas.. hik hik.. sayup je malam nie.. spt malam2 sebelum nie gak kat uma aku.. sayup2 nia la wat aku byk terpk.. baek ke aku nie.. haha.. ramai yg ckap aku nie baek tp hakikatnye aku sndri yg tau sape dri aku.. =).. perkataan baek bg aku skrg adalah sgt ditakuti.. kerana kebaekan yg aku wat bkan 2k di balas tp ape yg aku wat adelah ikhlas.. hehe.. mcmla driku nie sebaek2 manusia.. haha.. alamak.. nie da lari dari tajuk nie.. ber iya2 aku letak tajuk nie.. padahal cite bende laen plak.. hoho.. aku sbnarnye dlm keadaan kebosan nie.. tu yg merapu ntah pape nie.. td aku kuar ngn anak jiran aku.. haziq namenye.. haziq nie je la yg aku slalu kuar pada waktu nie.. mak bapa die pon xde.. g haji.. die pon bosan duk uma kan.. aku pon kdg2 temankn die g makan.. haha.. die pon ok je klu di ajak kuar kan.. blasah je la.. haha.. opss.. da malam sgt nie.. aku terpakse memberhentikan penceritaan aku nie.. kemudian la aku sbg cite ye.. nie aku ade wat pic khas 2k insan yg plg aku syg n cintai.. aku sgt menghargainye dan aku sentiase mendoakan aku di jodohkan dengan insan ini.. jika sume nie mnjadi kenyataan.. aku berjanji pada diri aku.. xkan mmpersiakan anugerah yg x terhingga ini.. aku doakan yg terbaek 2k sume nie.. kte hanye mampu merancang.. slagi kte tak putus semangat.. selagi itula ade peluang dan jalan 2k kte.. =) sekian terima kaseh..

Sunday, November 7, 2010

chapter 13 (aku dtg JB)



hye.. lame gile x memblog nie.. hahaha.. nie aku nak bercerite ckit la ye.. same2 la kongsi.. hahaha.. mggu lepas aku ngn dak2 opiz aku berhempas pulas menyetelkan segala mcam dokumen untuk audit for my cmpany.. smpai aku duk berkeje hgga kul 3 pg beb.. tp alhamdulillah la.. sume berjalan lancar.. senang ati aku n bos aku.. hik hik.. setelah berhempas pulas.. arinie aku amik cuti berehat.. hehe.. semalm aku g amik my luvly sweetheart.. cheewah.. hehehe.. aku amik NURAIN.. die da abis exam then g angkut sume brg2 die bawak blik uma.. hikhik.. oooo.. lupe nak bgtau kat sume.. saye ade camera DLSR.. hehe.. aku amik yg biginer dlu.. hehe.. jap2 nak mncelah ckit.. NURAIN.. sye sgt2 sygkan kamu.. terlalu sgt2 sygkan kamu.. hehe.. ok2.. blik ke cerita td ye... aku dtg la uma sewa NURAIN.. aku gerak kul 6.30 pg.. haaa.. tu die.. betape xcitednye aku 2k g jmpe die.. beiase la.. da lame x ketemu.. hehe.. luv her so much.. hehe.. sempat lg tu.. aku ngntar die blik uma kat JB.. jmpe mak NURAIN a.k.a bakal mak mertua aku.. hik hik hik.. ok2.. t aku smbg ite lg ye.. aku nak mmbasuh kaen yg da bertimbun2 hehe.. sebelum aku menamatkan cerita aku nie.. aku nak bgtau nie.. AKU TERLALU SGT2 SYGKAN NURAIN YAHAYA.. =) daaaaa..

Sunday, October 17, 2010

chapter 12.. SAYANGKU NURAIN..


......teeetttttt... hehehe.. permulaan yg agak baek 2k aku menulis pada mase ini.. da lame aku x menconteng dlm blog aku nie.. rindu plak asenye.. di sebabkan kije yg agak byk la jugak 2k aku menyetelkan.. hehehe.. arinie aku cuti setelah direct 14 ari aku bekerje.. hehehe.. bley jd gile sebentar la jugak.. tp sbkan tggungjwbkan.. aku akan wat yg terbaek 2k kerjaye aku nie.. hehe.. aku bru mndapat kije yg mmg sesuai ngn aku.. ngn suasane kerje yg aku sgt suke.. seperti keluarga aku ase.. hehe.. aku arinie.. bkn ari je sbnarnye tapi tiap2 hari aku sgt rindukan org kesygn aku nie selaen famly aku, sape lg klu bkan cik NURAIN YAHAYA.. hehe.. rindu aku kat die, cume aku sorg je tau.. terlalu la sgt rindukan die.. last aku jmpe die mase die bru blik dr jb, mase tu tme nak bka study pas 2 mggu die cuti raye.. haaa.. asenye cam da lame kan... tp smmgnye lame.. aku rindukan die.. arinie die kat cameron hgland sejak semalam lg bersame ngn teman2 uitm die.. mase nie la 2k die mghabiskn waktu bersame ngn teman2 uitm die sb ini adalah last sem bg die sblum die praktikal then akan mnmpuh era kerjaya cam aku nie.. hehe.. lg 7 ari lg make genapla aku ngn die mnjalin kan hbungn selama 3 blan.. hehe.. kejap je kan.. aku terlalu sgt2 sygkan die.. terlalu sygkan die.. di je satu2nye jntung ati aku.. hehehe.. aku xtau nak ckap cmner lg.. hehe.. terlalu sgt2 sygkan die... itu je yg ley aku ckap.. hehe.. die paham kerjaye aku.. itu sgt2 aku hargai.. walaupon kdg2 ade slh paham kan.. hehe.. syg.. org terlalu sgt sygkan syg.. org pon tau syg pon syg kan org kan.. org sgt2 mnghargai syg.. mekaseh syg coz luving me.. semoga perhubngan nie berkekalan.. NURAIN YAHAYA.. name nie akn cntiase terpaut dlm ati aku.. biarla org nak kate ape ttg aku n die.. yg pasti die tau aku sape 2k die n aku pon tau sape die 2k aku.. hehe.. smpai cnie dlu ye.. kte cite next tme.. dada..

Monday, October 11, 2010

MISSING U SO MUCH


I LUV U N MISS U SO MUCH NURAIN YAHAYA.. =)

Wednesday, September 29, 2010

chapter 11

Jika kamu memancing ikan……

Setelah ikan itu terlekat di mata kail……

Hendaklah kamu mengambil ikan itu……

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja…….

Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya……

Ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup……

Begitulah juga……

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang ……

Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu……

Hendaklah kamu MENJAGA hatinya……

Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja……

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu……

dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu……

Jika kamu MENADAH air biarlah berpada……

Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh……

Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja……

Kerana apabila ia mulai RETAK ….

tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula……

Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja……

Begitulah juga……

Jika kamu sedang memiliki seseorang….

TERIMALAH dia seadanya……

Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan mengganggapkan dia begitu istimewa……

Anggaplah dia manusia biasa……

Kerana apabila dia melakukan KESILAPAN ….

tidaklah sukar untuk kamu MEMAAFKANNYA dan MEMBOLEHKAN hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat

Dan bukannya MENGHUKUMNYA dan MENINGGALKAN dia begitu sahaja kerana kamu merasa terlalu kecewa dengan sikapnya

Lalu semuanya akan menjadi TERHENTI begitu sahaja……

Jika kamu MEMILIKI sepinggan nasi……

Yang kamu pasti baik untuk diri kamu……

Yang MENGENYANGKAN dan BERKHASIAT……

Mengapa kamu berlengah lagi? Cuba mencari makanan yang lain……

Kerana terlalu ingin mengejar KELAZATAN……

Kelak, nasi itu akan BASI sendiri dan kamu sudah tidak boleh menikmatinya lagi……

Dan ketika itu pasti kamu akan MENYESAL ……

Begitulah juga……

Jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN ……

Yang kamu pasti boleh membawa KEBAIKAN kepada dirimu……

MENYAYANGIMU …. MENGASIHIMU ….dan MENCINTAIMU ….

Mengapa kamu berlengah lagi?

Mengapa mesti cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain……

Terlalu mengejar KESEMPURNAAN ……

Kelak, dia akan BERJAUH HATI dan kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain……

Kamu juga yg akan MENYESAL dan tidak ada gunanya lagi……

Oleh itu janganlah kita terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ia bukanlah faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna, sedangkan jika kita boleh memaafkan KESILAPAN orang yang kita sayang dan akur dengan KELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang kita sudah MILIKI …kita akan BAHAGIA, BAHAGIA dan terus BAHAGIA … itu lebih BERMAKNA !

“Begitu hidup ini tiada yang abadi yg patah Kan tumbuh yang hilang Kan berganti, namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang”

Tuesday, September 21, 2010

chapter 10

.......... this person i will luv till i die.. hehehe.. sebab ape aku ckp mcmtu.. hahaha.. sb aku sgt2 sygkan NURAIN YAHAYA.. aku xde nak cite byk la kali nie.. anyway aku sygkn die.. noktah.. hahaha.. tata..

Wednesday, September 15, 2010

chapter 9

hye.. pembuka kata biarla aku mengucapkan selamat ari raye maaf zahir dan batin.. kali nie aku beraye sepeti biase la.. hehehe.. balik serting uma maklong aku.. situ la port aku ngn abg adik aku.. uma mak long aku.. mak long ade sorg anak je.. kak shely aku pggil.. da kawen da n ade dua org anak.. haaaa.. dua org nie la yg aku dok melayan.. aim ngn akak die, ain.. tiap2 taun aku akan g uma mklong.. cm biase la.. tlg bakar lemang.. hehehe.. tp taun nie aku tlg ckit2 je sb kaki aku yg x meng izinkan.. hehe.. taun nie cam biase gak cam taun2 sebelum nie.. bju melayu aku d sponsor oleh adek aku.. hehehe.. aku nie krg minat nak mmbeli bj melayu nie.. bkn xde wit nak beli tp ntah la.. dr dlu aku mmg x beli bju melayu.. hehehe.. klu org bg tu, aku sebat je la.. hehehe.. aku cuti pon x pjg.. raye ke 4 aku da start kije da.. nak ciapkan lukisan yg aku perlu ciapkan sebelum ari jumaat nie.. mmg byk gile tp kne bg abiz kan gak.. aku da cmpai demam2 da nie.. tp teruskan gak.. kije msti ciapkan... demam pon xla teruk sgt pon.. hehehe.. opiz aku bercuti lg sbnarnye.. jd aku ley la pasang lagu kuat2.. smbil aku wat kije.. hehehe.. taun nie aku krg beraye ckit sbkan aku nak ciapkan kije nie.. aku pon da nak masuk 6 bulan da kije kat cmpany bru nie.. slesa mmg slesa aku berkerja.. hehehe.. tergat aku tme aku blik raye aritu.. mkcik pakcik aku sibuk tye aku ble nak kawen.. hahaha.. saba la makcik n pakcik ku ye.. klu ade rezki, kawen la aku.. aku bkn xnak kawen.. ntah la.. nnti2 la.. biar la aku da stabil n da terjamin 2k aku hdup slesa ngn insan yg aku syg.. sape lg kan.. hehehe.. paham2 da la.. aku senang je jawap kat pakcik makcik aku.. klu sponser, ley la.. hahaha.. padahal aku x sedia lg.. angah aku pon x kawen lg.. tp die asenye akan kawen kot taun depan.. adek aku pon same gak.. taun depan kot die kawen.. hehehe.. x ksah la sape yg nak kawen kan.. jnji dorg bahagia.. klu ley aku nak kawen, xnak la berhutang.. t susah lak aku ngn bkal isteri aku.. hehehe.. peh cite bab kawen la plak.. hahaha.. aku xde plan nak g jalan raye pon taun nie.. esok ari 1 malaysia tp aku berkerja jugak.. hahaha.. org nak ckp aku nie gile, lantak la.. jnji kije aku ciap n pastu aku plak bercuti.. korang plak bekerja.. jgn kaco aku cuti.. kije da aku ciapkan.. hahaha.. cuti pon klu aku demam.. same je.. hehehe.. esok mak ngah aku nak dtg braye kat uma.. aku mmg la da xde kat uma.. mybe yg laen ade kot.. aku da jg cam xtentu hala skrg beb.. aku ley igt arinie ari isnin.. hahaha.. kuat sgt kije nie cmpai lupe ari.. mane xnye.. kije blik mlm je.. mau gile jadinyer.. hehehe.. ok la.. aku da nak blik nie.. aku da cpai target 2k arinie.. esok sbg target laen.. hehehe.. sblum tu.. aku nak ucapkan kepada insan yg aku syg.. selamat ari raye n maaf zahir batin.. jg diri baek2 ye.. dada..

Anime Couples "Trail of Broken Hearts"

Monday, August 30, 2010

chapter 8

.... aku berenti jap wat kije aku yg makin lame makin aku ase berlambak2 plak.. hehe.. kepale aku pon da panas2 da nie.. memikirkan kije aku.. hehehe.. tp xpe.. ngn semangat yg aku tnam 2k ciapkan sume nie pd arikh yg di tetapkan.. x kisah la aku x tito dlm 2 3 4 5 ari ke.. jnji kije aku ciap.. hehehe.. ermm.. 2 3 arinie aku ase krg chat la.. mate aku asik berair je.. aku pon xtau nape beb.. nak kate sedey, x sedey pon.. kdg2 je ak sedey tp xkan la berair je.. hahaha.. ntah la.. mybe perubahan suhu kot.. sebelum tu aku nak sedekahkan al-fatihah kpda tok busu syam yg tlah kembali kerahmatullah pd mlm jumaat lepas.. semoga rohnye di cucuri rahmat.. amin.. berat badan aku da naek la wei.. dlu sebelum kaki aku mengalami kepatahan, brat aku 79kg je.. la nie da naek cmpai 82.5 kg la.. terase berat dowh.. da la kaki kiri aku nie x brape kuat.. sejak2 kblakangn nie pon kaki aku terase sakit2.. hehehe.. lasak sgt kan.. =). waaa.. otak ku mngalami kepanas semula.. hahaha.. kdg2 aku da nak naek muntah da ngadap pc.. mybe sb tu la mate aku berair kot.. hahaha.. ok2.. aku citer ckit ape yg aku da alami 2 3 ari lepas2.. aku g jumpe NURAIN aku 2k berbuka pose bersame2 ngn die.. peh tuhan je yg tau ape yg aku rase ble aku dpt jmpe die.. sonok sgt.. ble da jmpe die then die masuk kete n pggil aku syg.. syg tu .. cair gile aku.. dlm ati aku nie da berbunga2 da.. terlalu sgt2 menyayangi nurain.. aku spent mase ngn die secukup2nye.. slagi ade mase, slgi tu la aku abiskan bersame ngn die.. aku da x pndang org laen da.. aku pndg die je.. even aku g zoo ngn die.. ase da xnak tgk da bntg2 tu.. aku nak tgk die je.. syg beb.. aku sgt2 sygkan die.. satu2 insan yg ley wat aku ase disayangi.. terlalu sgt2 sygkan die..
die ckap ngn aku die ade ptg rmbut.. terkejut aku dgr tme tu.. aku sgt suke rmbut die yg pjg n cntik.. lg suke klu dpt belai2 rmbut die.. hihi.. aku berbuka same2 ngn die then jalan2 kat DP 2k belikan mknan 2k kawan baek die.. LILY.. pastu aku pon ajak die g A&W jap.. terase mcm nak minum rootbeer.. die pon temankan aku.. hehehe.. aku tgk die pon da letih.. mane xnye.. blan2 pose kami duk jelajah zoo melake.. hahaha.. tp xpe.. aku sonok dpt jmpengn die.. aku x lalu dpt jmpe die.. jd ble dpt berjmpe.. aku kan gunekan mase tu sebaek2ye bersame die.. sgt2 mencintai die.. ikhlas aku ckap.. aku sygkan die seorg je.. smpai ble2.. terima NURAIN seadanye.. aku adelah aku.. dan aku sgt2 mencintai NURAIN.. hehehe.. smpai cnie dlu ye cerita aku.. aku nak sbg kije blik.. nak ciapkan ckit2.. then aku balik uma.. arinie aku x pasti lg nak beli ape 2k bebuka.. hehehe.. slamat berbuka syg.. luv u si much.. watever happen 2 u.. remember this.. i`m yours.. nobody can take me from u.. remember dat syg.. =)

Friday, August 27, 2010

chapter 7

NURAIN YAHAYA.. lagu nie khas untu kamu.. luv u so much syg..



Wednesday, August 25, 2010

chapter 6

..... arini ari rabu 26 ari blan.. kemarin 24 aribulan.. genap sebulan aku mnjalinkan hbgan dgn NURAIN YAHAYA.. spjg sebulan nie aku sgt2 la bahagia bersame ngn die.. hope sume nie berkekalan hgga akhirnya.. aku dpt merasekan kaseh syg dr die yg slame nie aku tersgt2 la perlukan kaseh syg sebengini.. hehehe.. aku brtuah sgt memiliki die.. menghargai n sentiase mghormati die sbgai insan yg sgt2 aku syg.. mgkin org ckap bru sblan beb.. tggu la setaun tgk mcmane.. tp bg aku sume nie perlu la ade permulaan kan.. jika permulaan yg baek, x mustahil akan diakhiri ngn kebaekan.. yg pnting ati kte nie.. ape yg kte rase n ingn merase. alhamdulillah aku ngn die gembira smpai ari nie.. aku akan sntiase gembirakan die.. itu jnji aku 2k dri aku.. aku nak cntiase ade dgn die even jasad aku xbersame ngn die tp ati ngn igtan aku sntiase ade bersame ngn die.. die la satu2nye yg aku ade slaen fmly n kwn baek aku,.. aku sgt2 syg kan die.. hehehe.. arinie aku g kije spt biase la kan.. masuk kije bka pc n seach internet.. sblum aku mule wat drawing solid work aku nie.. aku terdahulu akan bka pesbuk aku dlu.. hehehe.. nak tgk ade x org komen2 aku.. hihihi.. then aku wat la kije aku.. kne capai target arinie.. kije makin menimbum.. hehehe.. smpai ptg sblm blik tu, aku hlg mood nak kije.. ade la aku terdengr citer dr mmber aku yg wat aku ilang mood nak kije ptg td.. aku kemas2 brg.. tepat kul 4 aku bla.. slalu aku org terakhir bla tp arinie aku pling cepat.. hehehe.. syg aku pon isau kat aku.. tp jgn isau ye syg.. i`m ok.. slagi syg ade ngn org.. org akan ase ok.. luv u so much syg.. die je la pengubat ati aku syg,.. sore die, keperhatian die trhadp aku, slalu die igt kat aku.. sume tu wat aku ade lebey bermakne 2k die.. die pon sgt2 bermakne bg aku.. aku sgt2 bersyukur memiliki die.. aku da jmpe ape yg aku nak n aku akan jg sepenuh kash syg aku.. ati aku hye 2k die.. akhir kate dr aku.. aku sgt2 mencintai Nurain Yahaya.. to be continue...

Saturday, August 21, 2010

Saya Kenal Sayang Saya....mp4

chapter 5


.................errrrmmmmmmmmmmmmmmmm... hye kalian semua.. arinie aku lemau ckit la.. hahaha.. da mcm biscut plak.. masuk angin ke.. huhu.. arinie aku berkerja sendrian di opis bg nak menyiapkan lukisan yg berlambak2 nie.. tp ape2 pon aku suke ngn kije aku nie.. even kadg2 le stress gak la aku di buatnye.. smpai satu thp tu otak aku da naek panas dowh.. aku g basuh kepala then aku duk bwah aircon ngn suhu yg plg rendah aircon tu ley bg,, hahaha.. aku nak kc beku ckit otak aku nie.. panas yg amat beb.. hahaha.. arini aku dpt la ciapkan 10 lukisan 2d skali ngn dimension.. aku mmg mnt gle ngn LK nie.. nie la aku nak wat slame nie sjak aku mule mgenali LUKISAN KEJURUTERAAN.. dlu pkai board LK ngn pensil n yg paling penting skali MAPED aku nie.. mmg aku syg gle la ngn alat nie.. cam nyawe aku je nie.. tp tu dlu la.. skrg nie nyawe aku adalah insan yg aku amat n terlalu syg sgt2 iaitu NURAIN YAHAYA.. hehehe.. syg aku nie arinie kuar ngn bestfrendz die.. LILY namenye.. die buka kat luar katenye.. jg dri baek2 ye syg.. org syg syg sgt2 tau.. ati tau.. tu la ucapan yg slalu aku ucapkan kat die.. aku terlalu sygkan die sgt2.. even jasad aku berjauhan dr die tp ati aku ngn igtan aku sntiase bersame2 die.. hihihi.. da mcm pari2 plak.. tp tu la hakikatnye.. kmbali pada citer aku pasal LK nie.. aku mmg mnat nak mati ngn LK nie.. aku klu nak suh lukis2 gambar ke ape ke mmg aku x pndai tp klu nak lukis lukisan kejuruteraan insyaAllah.. aku ley wat yg terbaek bg aku.. aku xpnah lupe jase pengajar aku iaitu cikgu zainal aku tu.. die la yg kenalkan aku ngn lukisan nie.. walaupon xbyk die ajar aku ttg LK nie tp aku da jd minat ngn subjek nie.. sejak aritu aku duk la asyik melukis je.. xkisah la ulang2 ke latihan tu.. campai abis la kertas lukisan aku tu.. elok2 kertas lukisan tu ley gune dlm sebulan, dpt kat aku mmg x campai smggu la.. aku mmg fanatik gile ngn subjek nie.. aku penak dapt A1 sbjek LK nie cmpai cikgu aku suh aku bg nasihat kat kawan2 kelas aku ttg usaha kejayaan aku nie.. hahaha.. naek sgan aku dowh.. nasib aku x brape baek la.. tme SPM aku dpt 3B dlm subjek nie.. tp aku x putus smgt pon.. hehehe.. even aku dpt math A kan.. aku dpt sbg politeknik.. aku sorg je yg dlm fmly aku yg amik aliran kejuruteraan.. abg adik aku sume terer2 sume degre beb.. hahaha.. aku je yg lemb skit tp ape2 pon itu x mnjatuhkan smgt aku.. aku teteap aku n trime aku seadenye.. cheewaahhh.. mase kat poli aku ade amik subjek Autocad.. mmg same ngn LK cume pkai komputer.. peh.. lg aku la aku gile ngn subjek nie.. aku pulun abis2an.. alhamdulillah aku dpt 4flat subjek nie.. haha.. 2d 3d sume dpt 4flat.. dapat la sijil autocad 2d n 3d.. dan skrg aku apply kan dlm kije aku skrg.. ngn bntuan bos aku en amir ismail yg byk tlg aku.. mekasih sgt2.. jasamu akan ku kenang.. hehehe.. skrg nie aku ade tugas yg perlu aku ciapkan sblum blan 10 nie.. apelagi klu bkan drawing nie.. aku akan wat yg terbaek beb.. aku nak bktikan aku ley ciapkan sume nie even kne keje mase tmbahan.. hehehe.. malam nie aku nak tmankan anak jiran aku haziq g danau kota.. jalan2 cari masalah ckit kat sane.. hahaha.. sebelum aku menamatkan penulisan aku nie, aku ade nak cmpaikan pesanan kat kekasih atiku nie.. NURAIN YAHAYA.. org terlalu sygkan syg sgt2.. hehehe.. syg beb.. aku xpenah la syg org seteruk macam nie.. tp sku bersyukur sgt2 krane memilikinya.. akan aku semai kasih syg aku nie sehgga akhir hayat ku.. mmberi kebahagian yg secukupnye.. ape2 pon aku skrg aku sdg berusaha 2k mencapai slah satu impian sygku nie secepat mgkin.. hihi.. cume die je yg tau ape impian die kan.. LUV U SO MUCH NURAIN.. haaa... cmpai cnie dulu yg.. yg laen2 aku akan bercerita lg.. see u next tme.. daaaaaa...

Sunday, August 8, 2010

Chapter 4

......malam yg sepi pi pi pak mat jual topi pi pi.. topinya ilang lang lang.. pak mat jual gelang lang lang.. hehehehe.. mlm nie aku xkemana mana.. jadi aku pon bersiap sedia la utk mncoret2 dlam blog aku nie.. hehehe.. blog oh blog.. aku sgt suke bercerita.. dan arinie xnak byk cite ye.. aku ade nak paparkan video clip khas aku wat utk sygku NURAIN.. hehehe.. ejoy da vc nie ye.. =)
video

Thursday, August 5, 2010

Chapter 3


hola hola hola.. hola la sgt2.. da kul bape nie wei.. hahaha.. da kul 1am rupenye.. mate aku xley nak lelap la.. hihi mgkin aku rindu sgt2 kat syg aku nie.. hahaha.. cian die pnat.. satu ari duk kat karnival.. hope sygku chat n xterlalu penat ye.. aku sebenarnye bru je suda g tgok muvie citer The Last Airbender... bley than gak la cite tu.. aku g ngn 2 org couple.. hahaha.. aku sorg je single but its ok je.. hehehe.. luar je single beb tp ati aku nie da berpunya.. ase cam syg aku nie ade je even xde di depan mate.. chewah.. hahahaha.. ermm.. mlm nie susaH aku nak tito.. aku pon xtau knape.. hehe.. tu yg aku mencoret2 di dlm blog aku nie.. hihi.. mcm biase la aku arinie.. bgn tito g kije... haha.. berlambak2 pon wat je la.. name pon kije kan.. hihi.. semalam aku cuti sb aku ade cekup kat hospital.. ape lagi klu bkn kes kaki aku yg ptah nie.. nie last cekup aku.. aku dtg2 je letak surat apointment then trus g blik xray.. aku igtkan skit je org. tp berlambak org tggu nak xray.. cam2 jenis kpatahn yg dorg alami.. ade yg pth tgn la, kaki la, bahu la.. sib baek xde pth kepala.. klu ade gak, tak tau la aku... aku yg 1st lari.. aku punye la tggu giliran aku tp sib baek la x oring sgt sb aku ade la msg2 ngn syg aku.. hihi.. syg die sgt2.. die akn sntiase tye aku ok ke tak, mcmane kaki aku.. hehehe.. thankz syg.. luv u so much.. gliran aku xray pon cmpai.. yg xray tu sume plajar praktikal dr uitm n um.. dorg pon xray la kaki aku nie.. pastu aku kuarla tggu pic xray kan.. selang bape minit dorg pggil aku lg nak wat xray blik sb tersilap xray.. aku pon ley tersenyum je la.. xray la blik semula.. hihi.. senyum je student tu n mnta maap kat aku. aku ckap la its ok je.. tp mmg sejuk gile blik xray tu.. da la aku terpakai suar pndek.. hehehe.. tu la sape suh pkai suar pndek.. hhehehe.. pas xray, aku g la kaunter n amik no lg... haaaa.. kali nie no yg aku dpt bezanye byk gle dr no xray td.. aku punyer tggu smpai trtito.. hahaha.. biase la spital kerajaan kan.. rmai la.. dkat 2 jm gak la aku tggu.. lame kan.. then jmpe doc n doc ckap kaki aku ok.. tlg da bercantum da.. besi tu pon mmg kekal dlm kaki aku.. peh.. hidup ngn besi la aku.. da jadi bionik da.. hehehe.. syg aku ckap xpe la, yg pnting u slamat n die sygkan aku.. thankz syg.. i mmg syg u sgt2.. aku pon tye la kat doc, bley ke aku maen ftsal lg, doc tu pon ngn tersenyumnye mnjawab, bley maen tp klu jatuh n patah.. jmpe la die lg.. hehehe.. dlm maksud die tu.. syg aku pon ckap.. mane lg pnting, futsal ke kaki aku.. haaaaa.. ape nak jawab ek.. mksud die adalah.. die sygkan aku.. amik berat ttg aku.. hihi.. segalanye berjalan lncar.. aku pon blik la.. smpat gak la aku amik pic xray aku.. hehehe.. syg ku NURAIN.. sye sgt sygkan awak.. smpai ble2 pon sye ttp sygkan awak.. hihi.. syg beb.. ok la.. cmpai cnie dlu aku menulis ye.. sehgga jmpe lagi.. adios amigos.. =)

Sunday, August 1, 2010

Chapter 2


sebelum saye meneruskan penulisan saye nie.. adalah baeknye jika sye pergi mngambil minuman kgmarn sye dahulu..shussssss. ( 5 minit berlalu).. haaaa... da ade pon minuman sye nie.. walau pon kurg ais, tp bedal je la.. hahaha.. haaaa... arinie aku nak bercerita la sedikit sebanyak ttg kejadian yg tlah menimpa dri aku ini dr smlam n 2 3 ari lepas.. aku 1st tme dapat g outstation ke utara bersame black n man.. hahaha.. ktorg gerak mlm then sggah tito kat K.kangsar.. aku wat kije kat lenggong perak.. 30 minit dr k.kngsar tu.. mmg sonok la aku wat kije.. hahahaha.. padahal aku mmg suke wat kije2 luar nie.. hikhikhik.. xkisah la.. jnji bos aku percayekan aku ley wat kije.. itu yg pnting.. hehehe.. pas wat kije kat lenggong tu.. abiz malam taw.. cr la hotel 2k tito brehat kat situ.. hotel sume da pnuh.. last2 dapat uma tmpangan je.. peh.. menakutkan umah nie.. da la kunci pkai engsel je.. manga die pon pkai mgga cap ayam.. pintu pon da cam pintu umah dalam citer umah pak mat tempe.. klu aku tmbuk skali je.. da patah 12 agaknye pintu tu.. tu bru pintu tu.. lum lg tgk katil, ngn blik air die tu.. hahahaha.. klu da pintu pon teruk macm tu, apetah lg bende2 yg kat dlm blik tu kan.. hehehe.. menyeramkan beb.. sib baek la aku tito semalam je.. aku bgtau kekasih aku pon, die pon naek isau.. syg jgn isau k.. i ok je.. luv u so much.. ai smpat lg tu nak syg2.. hihi.. biase la beb.. aku mmg syg die kan.. nak wat mcmane.. terlalu syg.. wat kije pon aku ttp igt kat die.. hahaha.. da kemaruk btul aku nie.. hihi.. tapi pape pon aku kije ttp kije beb.. die adalah sorg yg amat memahami aku.. sb tu la aku sygkan die.. hehehe.. pas aku ciap kije kat lenggong, aku g ipoh.. ade wat servis ckit kat klinik gigi kat citu.. then aku pon blik... da campai kL pon aku.. hehehe.. syg aku aritu dtg kL nak cr brg2 nak jual tme even die kan.. aku tye la die nak aku antr die blik tak.. hehe.. die ckap xpe.. xnak nyusahkan aku sb aku pon bru blik dr perak kan.. syg.. i luv u so much.. aku mmg terlalu sygkan die.. klu die ley nmpak ati aku nie.. mmg bygla tertulis aku sygkan die di setiap ruang pnjuru ati aku nie.. sgt2 sygkan die.. aku pon blik uma.. rehat2.. hehehe.. esoknye plak.. aku plan last2 minit nie.. aku nak g jmpe syg aku nie.. aku bgtau die aku nak dtg jmpe die.. rindu sgt2.. hehehe..
aku trus ciap2 n pg la jmpe.. hehehe.. die bgtau aku die da jnji ngn kawan die nak kuar g bli brg.. its ok syg.. aku ley je tggu die.. xde masalah.. jnji dpt jmpe die.. kejap pon xpe.. hihi.. aku g la amik die kat jj.. bwk die blik.. mlm tu syg aku nie ade dinner tau... haha.. ngn aku2 skali terjebak ngn dinner die.. tp aku mmg suke pon.. hahaha.. jnji brsame ngn die.. even mule2 tu aku xdpt jmpe die tme dinner tu kan.. aku g dinner tu, aku tukar la bju.. bju tu syg aku yg belikan mse buffday aku.. hihi.. thankz sgt2 syg. i suke sgt2.. tu yg slalu ngn u je, i nak pkai bju tu.. luv u so much syg.. aku nak sgt2 syg aku tu pkai ape 2k dinner.. die cakap rahsie.. tggu jmpe t bru tgk ape yg die pkai.. hehehe.. aku pon tggu je la campai la abiz event dinner tu.. aku terkaku sekejap tgk syg aku nie.. kejap je.. xley lame2.. t ley kne serangan jntung.. syg aku mmg sgt2 jelita.. hehehe.. nak je aku melmar die tme tu.. hehehe.. cantik sgt2.. kaler yg syg aku pkai pon mmg same ngn bju yg die blikan 2k aku.. berbunga2 ati aku nie.. hikhik.. aku tggu die kat kuar smntare tggu die bergmbr knangan ngn kawn2 die.. mase aku tggu die tu.. ade la sebakul bunga ros kat meja depan pntu masuk tu.. aku pon amik la sekumtum 2k diberikan kat sygku ini.. hehehe..terlalu sgt sygkan die.. die satu2nye dlm hdup aku.. ble aku sedey,, ble dngar suar die, aku da xsedey lagi.. aku sygkan die.. syg sgt2.. pas brape minit aku tggu, die pon dtg jmpe aku.. aku pon terus bg sekumtum bunga ros tu kat die.. syg aku snyum n ucapkan thankz sgt2.. alahai.. cairnye ati aku nie.. da xtau nak ckap mcmane lg.. sygkn die sepenuh jiwa bakul bunga aku.. aku pon bergmbar ngn die.. hehehe.. NURAIN YAHAYA.. saye amat mencintai mu sehgga akhir hayatku.. aku berjnji dlm dri aku.. akan mnjaga die ngn penuh kasih syg aku.. kamula satu2nye dalam ati saye.. thankz sgt2.. hehehe.. campai cnie dulu ye cerita aku nie.. sehngga berjmpe lagi pada chapter yg seterusnye.. BYE n sayonara bebeh..

Tuesday, July 27, 2010

24 july 2010


hye.. hihi.. bertemu kembali kte dlm penulisan saye pada ariny.. hihihi.. mcmla aku nie ade rancangan tv sendri.. hikhikhik.. dengan berbekalkan air kesukaan aku nie.. air ape lg.. air sunquick la.. bley naek demam aku klu air nie xde.. hehehe.. tapi tu la klu aku g kdai makan ke. jarang ade air nie.. air oren byk la.. hehehe.. okla.aku nak bercerita pasal tarikh 24 july 2010 nie.. tarikh nie amat bererti bg aku.. hehehe.. macamnie citernye.. pada satu ari.. hahaha.. byk la satu ari 2k aku.. ahmad fairuz.. tlg tulis ngn serius k.. hehehe.. ok2.. aku start cite ek.. sebelum nie aku penah tulis ttg insan yg amat aku syg kan.. sape lg klu bkan NURAIN YAHAYA.. die sgt bermakne wat die aku skrg.. kehadiran beliau dlm hdup aku,, telah watkan aku ade dihargai dan disayangi.. aku pon xtau mcamner nak discribe.. chewah.. ley plak aku selit2 ayat omputih nie.. tp mmg aku xtau camner nak jelaskan betape beruntungnye aku disayangi oleh beliau.. aku bkan bercakap sekadar lafaz dari mulut shaje tp aku bercakap melalui ati aku yg ikhlas mmbawa kepada mulut dan mengatakan aku terlalu bertuah n menghargai beliau sbgai insan yg amat aku syg.. beliau telah mmbuka ati beliau 2k menerima aku jd teman hdup die.. nak menitis air mate aku ble die cakap mcmtu beb... aku ase cam aku dapat no satu dalam acara lari pecut 3 juta km.. bertuah sgt2.. tp agak2 la mane ade org lari pecut 3 juta km.. hehehe.. itu yg aku ase la.. ini bru mukadimah cite nie.. da pjg berjela kan.. hehehe.. xpe2.. kte dalam rncgan mari mmbaca nukilan ahmad fairuz.. hehehe.. pada tarikh nie, pagi tu aku berkerja.. cam biase la.. aku suke berkeje tp at da same tme aku msti luangkan mase 2k org yg aku syg nie.. hehehe.. die memahami kerja aku.. mekasih syg.. i sgt2 sygkan u.. walaupon kte berjauhan tetapi ati ku ttp padamu.. peh cam tajuk laju plak.. tapi mmg hakikatnye.. ati aku nie hye 2k die NURAIN YAHAYA... aritu aku ciapkan kije aku campai tengah ari.. die dtg ke KL ngn bestfrendz die namenye Ayie.. hehehe.. die berjalan2 dulu semntare 2 aku kije.. xpe2.. sb aku akan jmpe die gak nnti.. bestnye dpt jmpe org yg kte sygkan.. hehehe.. aku abiz kije sekitar kul 2pm.. aku mmg nak jmpe die tme tu.. jarak aku ngn die tme tu xcampai pon 10km.. tp sbkan aku xtau jln g tmpat die.. aku terpakse balik opiz.. huhu.. tp die msg aku.. its ok syg.. nnti kte jmpe tau tme nak antar ayie.. hehehe.. sb tu la aku sgt sygkan die.. memahami.. hehehe.. aku pon blik opiz n balik umah.. hehehe.. pas rehat2.. aku pon ciap2 nak g jmpe die.. aku pkai bju pemberian die.. mmg aku sgt syg ape yg die bg nie.. syg sgt2.. akhirnya aku berjumpe gak ngn die.. mak ai.. than je tau ase ati aku nie tatkala ble aku melihat wajah senyuman die dan mnghampiri aku.. dup dap dup dap.. sygnye aku kat die.. cam lagu nie.. kumencintaimu.. lebey dari apapun.. meskipun tiada satu org pon tahu.. peh.. aku cume brthan dr mnjerit keseronkan ble dpt jmpe ngn die.. berbunga2 ati aku nie.. bungenye lg bayk dr bunga yg ade kat KL nie.. hehehe.. aku pon membawa kete kesygan aku nie prgi dr KL terus ke bkit jalil.. nak antar Ayie.. hehehe.. pas antar Ayie.. aku bwak die g ICT.. hehehe.. sonok aku tgk die teruja sgt dpt g sane.. even kaki aku nie dalam proses penyembuhan.. aku bwak die berjalan2 kat kawasan ICT.. ramai sgt2 org kat situ.. tp aku ase cam aku ngn die je ade.. pedulikan org2 di situ.. xpnting pun wat aku.. die je yg pnting wat aku.. haaaa.. mse nie la ku cakap ngn die.. aku nie da la sengal ckit bab2 lafaz ksh syg nie.. tp die ngn tersenyumnye ckap kat aku.. sume nie xbermakne klu ati kte xde kash syg kat die.. cukup la ngn ucapan ikhlas dr ati aku mngucapkan syg kat die n tdak mgabaikan die.. ikhlas aku cakap.. aku terlalu sgt sygkan die.. die terlalu bermakne bg aku.. dgn ini perjalanan hidup aku ngn die akan bermula.. susah senang akan lalui bersame.. kte nie xsmpurna tapi kte bley berikan yg terbaek 2k insan yg kite sygkan.. mustahil setiap pasngan xde slah pham kan.. bergntung pada care kte menangani bersame.. kte hidup bersame n kongsi bersame.. jadi msti bertolak ansur n saling percaye.. sentiase bersame2 ye syg.. NURAIN YAHAYA.. name nie sntiase tertulis dlam ati aku setiap detik.. menatap indahnye senyuman di wajahmu.. membuatkan ku terdiam mmbisu.. mengerti akan hadirnya cinta terindah.. saat kau peluk mesra tubuh ku.. byk kata.. yang xmampu ku ucapkan.. kepada dirimu.. aku ingin kau slalu.. hadir dan temani aku. di setiap langkah yg mnyakini ku.. kau tercipta utk ku.. mski waktu akan mampu.. memanggil sluruh raga ku.. ku ingin kau tahu.. ku slalu milikmu.. yg mencintai mu.. sepanjang hidupku.. terima kasih NURAIN.. menerima saye seadenye.. menyayangi saye seadenye.. saat nie xkan aku lupekan.. tarikh nie gak die cakap yg die sygkan aku face 2 face.. aku amat mghargai n menyayangi die.. NURAIN YAHAYA.. I LUV U SO MUCH.. sampai cinie saje coretan ati aku.. haaaaa.... pjg tak cite aku nie... nie baru capter 1 nie.. ade lg 4.5 juta capter.. kalah novel harry potter.. hahaha.. okla.. sehngga berjumpe lagi.. sayonara.. lalalaalla.. syg NURAIN.. sempat lagi tu.. hehehe.. ok2.. nye..

Wednesday, July 21, 2010

nurain yahaya


NURAIN BT YAHAYA... this person kan.. hehehe.. nak cakap omputih plak saye nie.. hehehe.. beliau adalah buah ati saye.. hikhikhik.. erm.. bestnye ble ade org ckap syg kat kte kan.. lg2 org tu mmg kte syg.. terima kasih yg tak terhingga nurain.. aku suke tgk die tersenyum.. suke sgt2.. walaupon aku dpt tgk kejap kan.. tapi bile die senyum je kat aku.. peh.. tergolek2 ati aku nie.. sesaat je die tersenyum, aku ase cam lapan juta taun aku akan tersenyum.. haaaa.. begitu hebatnye senyuman nurain nie.. dan skrg nie pon aku ngah tersenyum2 dpn lappy nie smbil menaip.. hihi.. setiap org ade kekurangannye kan, tp aku ttp berusaha untuk memenangi ati beliau sb aku mahu die tersenyum kat aku n aku pon blas blik senyuman itu n same2 la kami membalas senyum.. hehehe.. berjuta2 senyuman pon xpe.. nak suh aku senyum sampai pagi taun 2012 pon xpe.. aku akan tersenyum selagi aku mampu tersenyum.. die juga la yg mengambil berat pasal aku.. hehehe.. bkan berat badan ye.. erm.. byk yg aku nak cite nie.. aritu ade la aku ngantar die blik campus die kan.. aku sonok berborak beb.. ase kejap gile sampai.. cam aku ase nak ulang alik 2 3 4 5 kali je.. kejap sgt la.. hehehe.. bygkan la... lepas aku cite, die cite plak then aku plak.. mane nak prasan yg da nak campai kampus die.. hehehe.. tapi ape pun.. aku sgt sygkan die.. syg aku nie laen dr yg laen.. hye die je yg tau.. hikhikhik.. aku jadi cair la ble 1st time aku dgr die ckap yg die syg kat aku.. wau.. ase nak menjerit2 je aku tme tu tp xbley beb.. bahaye.. kang aku plak kne antar ke wad sakit jiwa.. hehehe.. xnak2.. t aku xley nak jmpe die.. hihihi.. windu plak saye kat die.. saye pon nak ucapkan tersgt2 terima kaseh kat nurain sb bg sye peluang menyayangi kamu n buka ati kamu utk saye.. tersgtla saye hargai.. hihi.. klu la aku ade pluang.. mmg aku mengarang novel khas utk nurain nie.. tajuk buku tu NURAIN.. t klu da ciap buku tu.. aku xjual la.. cimpan beb.. wat tatapan aku je.. biar aku sorg je tau betape beruntgnye aku memiliki insan yg sgt aku hargai, hormati yg bernama NURAIN YAHAYA.. hehehe.. ini ade la cerita saye k.. yg tulus ikhlas dr saye.. sehingga berjumpe lagi..

Monday, July 12, 2010

my life start from here..


hye.. hoi.. hey.. weeeeii.. hahaha.. ape ape je la wei.. arinie aku nak menulis lagi.. kali nie tntang isi ati aku... chewah.. xpe2.. skali skala beercerita kan.. manetau one day aku jd penulis novel.. peh.. pastu novel aku laku plak tu.. bkan 2 3 bijik bku je.. malah berjuta juta buku telah dijual.. malangnye bkan buku aku.. hahaha.. wat lawak plak saye nie.. malam nie aku x kemane... biase la... sejak kaki ku patah nie.. melangkah kuar umah amat jrg.. tp mgkin itu hye smntara.. hahaha... sejak 2 menjak nie.. sejak aku patah nie.. aku ase nak senyum je.. hehehe.. ati ku suda berbunga ke?.. mmg berbunga pun.. ape org ckap? jalan tengkot2 tp ati ade taman.. hahahaha.. buffday aku bru je lepas ari jumaat aritu.. mekasih kepada semua yg ucapkan kepada aku.. aku amat mnghargainye.. terutama skali kepada insan yg amat aku sygi.. hehehe.. thankz sgt2 n i sgt sygkan u.. die yg wat aku tersenyum kmbali even mmg aku suke senyum tp nie lg bertambah senyum sebab ati aku pon turut tersenyum2.. hehehe.. bygkan la... aku sggup berjumpe ngn die walaupun skejap je.. jauh tu aku xksah sgt tp yg pntg aku dapat jmpe die.. ati aku bergaduh2 mntak aku ucapkan syg kat die tp terlalu awal ketika itu.. aku dengan bertongkatnye dtg berjumpe si die pujaan ati ku.. hihi.. ati aku berdebar2 beb 1st tme ble jmpe ngn die.. slalu msg n im je ngn die.. nie jmpe beb.. face 2 face.. mati akal kejap aku.. ilang ayat2 aku yg aku da susun elok2 ble jumpe ngn die.. ble berjumpe je.. aku ley sebut hye je.. hahaha.. pastu terdiam sebentar.. die yg mulekan bicare then aku pon berbicara sama si die.. hehehe.. sgguh indah aku ase ketika itu seperti burung kenari terbang mggunakan injen jet sukhoi.. begitu la lajunye ati ku ase.. hehehe... aku ase sekejap sgt brjmpu ngn die tp aku sgt2 gmbira dpt berjmpe dengn die.. walaupon sekejap.. aku seronok sgt2 dpt jmpe die.. hehehe.. itula pertemuan pertama aku berjmpe dgn die.. gembira beb.. cara die bercakap, nada die bercakap, senyuman die.. peh.. klu nmpak la ati aku nie.. sah2 korg ley tgk ati aku nie menari2 sambil menyanyikan lagu dakmie yang terindah.. hehehe.. semenjak kau hadir dalam hidup ku.. tiada lagi keresahan.. kau yg mengetuk pintu hati ku.. tanpa sedar aku izinkan.. kau yg bernama cinta.. kau yg memberi rasa.. kau yg ilhamkan bahagia.. hgga aku rasa indah.. mencintai dirimu.. merindui dirimu.. memiliki dirimu hgg akhir hyt bersama kamu.. hehehe.. macamtu la aku terasa.. aku pnah nyanyi lagu nie 2k seseorg tp xdihargainye tp die laen.. die mghargainye sgt2.. aku pon sgt menyayangi, meghormati, menghargai die ngn penuh kasih syg aku.. hehehe.. da lame aku xmerase begini.. menyayagi seseorg dgn sepenuh jiwa raga bakul bunga aku.. huhu.. aku akan wat yg terbaek utk die... peh.. aku mmg sgt sygkan die.. sgt2.. terima kaseh sgt2 atas present yg telah u berikan kat i.. i hargai sgt2.. u.. i berjanji i xkan mensia siakan dri u.. dri u amat berharga n bermakne bg i.. i sentiase ade untuk u.. mmg aku sgt sygkan die.. skarg ari2 ku sgt bermakne.. aku akan tersenyum je ble die msg aku.. hehehe.. senyum la senyum la aaahaaii cek mek molek.. hehehe.. senyum seindah suria... yg membawa cahaya... senyuman dari hati.. dunia mu berseri.. hehehe.. terima kaseh kerana hadir dalam hdup ku nie.. mulai esok aku mula sibuk ckit.. hehehe.. biase la org berkerje kan.. aku pon sgt seronok berkerja di tmpat baru nie.. hehehe.. okla campai di sini dulu nukilan dari aku ye.. hehehe.. daaaaa....

Thursday, July 8, 2010

sweet 26.....



peh.. aku da meningkat dewase beb.. hehe.. bak kate org.. usia mendewasekan kite.. cheewah.. dewase ke aku nie.. hahahaha.. aku sndiri pon kadang2 terlupe gak tarikh lahir aku nie.. biase la.. jarang sambut.. last aku sambut ngn kawan2 aku.. tu pon kene baling telur ngn tepung.. hehehe.. abiz baju aku kne blingan mereka.. setaun skali katekan.. tapi aku xksah sgt pon.. same je bg aku.. mngkin akan berbeza kot klu org yg teristimewa smbut my buffday.. tp setakat nie xde kot.. ade la minat someone.. kikiki.. jgn berangan lebey ahmad fairuz.. focus on ur work.. hehehe.. bab kije nie.. aku mmg suke ngn kije aku skrg.. suke sgt2.. environmen pon aku suke.. ade skali tu kami stayback cmpai kul 3 pg.. hehehe.. wat kije nyer pasal.. peh.. tapi smgat sepasukan tu yg aku suke tu.. hehehe.. da masuk 3 blan da aku kat tmpat baru nie.. alhamdulillah aku serasi ngn kije nie.. aku suke gak la menyakat buah ati kawan aku nie.. shema namenye.. hahaha.. masak la die duk sebelah ngn aku.. kene kacau je la.. aku pon suke kaco kak zah.. hehehe.. bergurau2 je.. bg hapening ckit.. bru la ade mood berkerja.. hehehe.. biase la.. skrg nie aku byk abizkan waktu kat opiz je.. ati pon senang kan even byk kije.. hehehe.. ok.. kte tggalkan kehidupan aku di kala bekerje.. nie aku nak cite plak pasal diri aku lak.. hehehe.. kbelakangan nie aku ase cam hapy je.. nak tau knape.. aku kenal sorg nie yg minatnye same ngn aku n aku cam ase serasi ngn die.. hehehe.. aku terasa cam aku menyukainye.. hehehe.. she da one who make me open my heart again but still early 2 me n her.. aku jmpe die skali je takat nie.. bertgkat pon xpe.. hehehe.. jnji dapat jmpe die.. thankz sgt2 jmpe i.. hehehe.. aku ade la psg niat klu di beri pluang.. aku nak jg die sumur hdup aku.. mghargai n menyayangi die sentiase.. honestly la aku ckp nie.. if i have a chance, for u i do everything even take my life.. but it still early kan.. hehehe.. die seorg yg tabah n pndai jg dri.. aku respek la.. hehehe.. thankz sgt2 bg aku pluang untuk mngenali dri kamu.. aku sntiase mghargai n menghormati die.. thankz 4 everything.. hehehe.. ok la ye.. smpai cnie saje coretan aku.. next tme we meet again.. daaaaaa...

Monday, July 5, 2010

9/07/2010


hye.. hehehe.. da dekad sebulan lebey ak tak berkarangan kat blog aku nie.. mgkin terlampau byak yg aku nak karangkan.. suda hmpir smggu aku masuk kije.. oppzz lupe lak aku nak bgtau yg pada 1 ariblan jun lepas aku telah mngalami kecederaan yg agak teruk gak la sehingga menyebabkan tulang bwah lutut aku mengalami kepatahan.. pada awalnye aku xcaye gak yg aku nie sudah mngalami kepatahan.. sebab lepas aku di tackle oleh shbat ku yg juga dianggap super star dlm arena bola sepak nie, aku terdengar bunyi yg kuar dr kaki kiri ku ini, akan tetapi, aku boleh lagi berjalan kuar pdg, ciap ley belikan air utk kwn aku lg n byr bil pdg.. tp mmg as sakit2 gak la.. igt cam bgkat ckit2 je.. hehehe.. skali aku bgn tido pada ke esokan arinye.. peh.. nak bgn pon xley beb.. nak pijak pon xley.. sib baek la kawan aku n merangkap bos aku tu dtg bwk aku g spital... lepas aku xray... haaaaa.. mendapat ko.. doc ckap tlg aku patah.. peh.. cam nak meletup jntung aku dgr.. hehehe.. aku d terbyg da suasane duk d hospital yg aku ase cam dlm citer antu.. maakkkk.. takotnye aku.. pas aku di sahkan mengalami kepatahan.. aku di bawa ke wad sementara then aku pon masuk wad sebenar.. lame gak aku kat spital.. dekat semggu.. hehehe.. terima kasih sgt kepada abg amir, abg mie, black, man, ejan, zul, idham, nordin, mutalib, dayah, shema, kak ema n farhana sb sudi melawat aku.. tak lupe gak team celcom abg man, fuad, wan, mamat, mekasih byk2 ye.. dan kepada mak nora n norsyam.. mekasih sgt2... kawan2 kg aku syamsul khairil ngn psngnnye, haziq, haezan, muaz, aur n yati, zaidi, leman.. mekasih byk ye.. tak lupe gak kat mak long n azwan.. hhehe.. mekasih sgt.. kini sye kembali sembuh beransur2.. t aku tnjuk kan x-ray kaki aku yg masuk besi nie.. hehehe.. arigatogozaimas.. hehehe..

Monday, May 31, 2010

31 may 2010






hye sume.. cam sume plak bace blog aku nie.. hahaha.. arinie aku ade skit gmbira la.. even x gmbira sgt pon.. tp kne la gmbirakan diri aku ini.. aku 2 blan nie da 4 kali aku pg PORT DICSON.. hahaha..jgn ter peranjat plak.. muke aku yg gelap2 manis nie da bertambah manis gelapnye.. hehehe.. well aku pon nak mntak maaf sgt2 kat shabat2 ku ija, mikien, zaidi, leman, opie n family ija.. i`m so sorry coz xdpt join kamu g makan steamboat.. sowie sgt2.. hehehe.. mybe next tme aku akan hadirkan diri.. mereka la antara shbat2 aku yg plg rapat.. kne jaga kawan2 beb.. hehehe.. aku kurang bermaya ari nie d sbkan selsema yg agak kronik smpai suare aku pon da naek sengau.. tu la... aku slalu wat2 sengau kononnye nak wat lawak.. amek ko dpt sengau betul2.. huhuhu... arinie mybe aku nak kuar kot.. tme mlm kang la.. nak g beli keperluan dri.. hehehe.. maklum la.. da sigle2 nie nak kne pasang badan.. wakakaka wallawei.. geli plak aku dengar.. hahaha.. xde la.. bli ape yg patut2 je.. jnji aku xde la bau cam haprak sgt.. aku sorg2 kat opiz nie.. rehat jap.. otak da jem.. hehehe.. tggu la engineer n bos aku blik.. nak tnjukkan drawing aku nie.. mane tau ade ape2 perubahan kan.. stakat aku duk kat cnie 2 blan.. AlhamduLILLAH aku dpt bos yg very2 sporting tp tegas.. hahaha.. kne pham maksud tu.. ley kompromila org cakap.. jnji kije ciap.. jgn duk bg alasan je beb.. hehehe.. blan nie aku byk kije ckit.. byk nak kne siapkan kije sb bln 7 ade projek baru.. hehehe.. berusaha tgga kejayaan.. aku cubela wat yg terbaek untuk kije aku nie.. selagi aku ley wat,, aku akan wat yg terbaek.. terima kaseh gak kat kawan aku yg bg pluang aku kije kat cnie,, sape lagi klu bkan engineer aku tu.. IDHAM.. hahaha.. dari darjah 5 satu klas masuk tknik pon satu klas then satu poli gak pastu satu tmpat kije.. peh.. umah pon dekat2 je.. hahaha.. org ckap klu da rezki kan.. hehehe.. mekasih gak kat en. AMIR ISMAIL yg bg aku pluang berkerje kat cnie.. aku akan cube wat yg terbaek.. trima kaseh gak kat semua staff2, teknikal team.. kamu mmg best la.. hahaha.. puji2 cam aku nak brenti plak.. wakakaka.. aku pon rindu gak kat tmpat kije lame aku.. tp slalu gak la aku cntact dorg.. tye kabar.. kdang2 dtg la jenguk2 dorg.. hehehe.. ok la.. campai cnie dulu aku berceloteh.. hehehe.. hidung nie asik kuar air je.. hahaha.. hhaaaaacccuuummmm.. hehehe.. alhamduLILLAH..

Sunday, May 23, 2010

ari yg sengal.. hahaha..




ari nie aku sengal ckit..
hehehhe. cmpat lagi aku nak bertulis2 nie.. padahal kije byk nie... ermm.. arinie aku moody skit.. skit je.. xbyk pon.. hahaha.. mybe aku akan kmbali ceria ble sume mslah yg aku hadapi nie selesai.. arinie aku puase.. klu ley nak puase je ari2.. tapi xley kot... esok aku ade ftsal.. msti mau mkn ckit2.. hehehe.. ape ye aku nak tulis nie.. kepale otak ak nie da naek semak sgt2 nie.. smpai da ase cam xde space da.. hahha.. tp kije ttp kije beb.. aku curi mase ckit utk mncari ketenangan untuk seketika.. aku da single skrang.. hahaha.. da xde ape lagi yg aku nak jage selaen mak bapak aku yg kat umah tu.. aku wat baek ngn org pon.. dapat balasan yg x baek je.. baek aku wat baek ngn mak bapak aku.. dpt pahale.. hehehe... idup sorg2 nie tanpa teman mmg la bosan ckit.. tapi xpe.. khdupan ku msti diteruskan.. aku ade kawan2 lagi.. sume nie byk bg aku kekuatan n pengajaran.. jgn terlalu sygkan org yg kte lum ade ape2 pertalian pon.. baek kite syg sgt2 fanily kite.. aku da malas nak pk pasal pasangan2 nie even mak aku slalu tye ble aku nak berpasang.. hehehehe... kang aku wat la poster tampal muke aku besar2 n letak kat shoping kompleks. sape yg nak aku, ley la hbungi aku.. hahahaha.. wat promotion ckit... tp tu klu da btul2 terdesak la.. wat mase nie xde lagi la.. hahahha.. haish.. nape la aku di perlakukan sedemikian rupa.. mybe aku pnah wat salah kat org kot.. tapi aku bersyukur sgt2 sb masih ade lg yg sygkan aku.. hihihi.. sape lagi klu bkan kwn2 aku n my fmily.. skrang nie aku nak kije elok2.. kumpul wit ckup2.. aku nak beli kemera yg aku idam2kan.. nikon D3000.. tu je yg aku pk skrang.. aku nak jd photographer yg best.. aku nak sgt2.. hehehe.. ble aku dpt snap pic org or ape2 la.. ase cam best ble aku shoot pic tu cntik n org ase terpegun.. hahahah.. aku kne ber saba byk2.. nak cpat.. aku kne la puase slalu.. saving ckit.. hehehe.. ok la.. campai cnie dlu cerita aku.. nak sbg wat kije dlu.. engineer n manager aku xde nie.. tp kije nak kene ciap gak.. hahaha.. sib baek la dorg baek ngn aku.. gua respek la.. hahaha.. ok chow..

Sunday, May 9, 2010

KEKASIH

KEKASIH?... what a meaning of this.. hehehe.. kadang2 aku pon tak tau same ade bermakne tak aku mengasihi orang.. hehe.. semua org ingin kan kebahagian termasuk jugak aku.. tapi aku ase aku tak sebahagia yg aku ingin kan.. aku da terlalu besabar untuk ini.. erm.. terlalu sgt aku bersaba.. itula kije aku ari2.. hahaha.. bersab dan bersaba.. aku tau aku nie tak la sehebat mane nak dibandingkan ngn sape2 pon.. aku cume bley berikan yg trmampu.. soal ke kacakan tu aku ase aku xlah sekacak yg di idam2kan oleh setiap orang.. aku sgt2 bersyukur atas pemberian tuhan terhadap aku.. aku ingt pesan arwah mak aku, hargai n hormatila setiap org yg kite kenal.. jgn memandang rendah pada mereka.. hehehe.. pagi nie aku pegi pusara mak aku.. mak... da hampir 15 tahun mak pegi.. mak la satu2 kekasih alang yg sgt alang syg.. sampai alang mati pon alang takkan putus2 doakan mak.. anak yg baek adalah anak yg sentiase mndoakan kedua ibu bapa nye.. mak.. alang sedih sgt2 mak.. huhu.. erm... kuatkan semangat.. itu je yg mampu aku wat untuk melangkah ari2 seterusnye.. inila aku.. bile aku dalam kesedihan pasti aku pegi pusara mak aku.. even die takde lgi tp kebaekan n kasih syg die ttp aku terasa.. ati aku kini hampir tertutup kmbali untuk menerima kekasih.. inila kali kedua aku di kecewakan ngn sikap org yg mybe di debabkan ngn tgkah laku aku sendiri.. tapi aku terima sume ini ngn ati yg terbuka.. mybe ade sebab kena aku di perlakukan sedemikian.. aku di tggalkan ngn tnpa nota.. same seperti dulu.. sekian lame aku menyemai bunga yg aku anggap akan aku jage ngn penuh kasih syg aku tp sume tu adela angan2 aku sahaje.. ari xkan cerah untuk selame2nye.. tapi aku xkan membenci.. aku akan memaafkan.. terima kasih kerana beri aku peluang untuk mencurahkan kasih sayang aku.. aku da yg yg terbaek.. maybe aku x terbaek lagi untuk kamu.. aku akan mulekan ngn sesuatu yg baru.. hehe.. mcmbiase la.. ari2 ku akan sendiri.. aku akan start mncari sesuatu yg bley wat aku lupe kan sume nie.. mmg susah aku nak lupekan sebab aku da mmberikan ati aku 100% n untuk men neutralize sume nie bkan mudah.. ngn solat juga aku dapat tenangkan ati aku nie.. aku terlalu sygkan die..erm.. skrang nie aku untuk pegi jauh.. aku ase xde ape lagi untuk aku duk di cinie, aku akan tggalkan tmpat nie ngn merantau ke tempat laen.. biarla kenangan aku di cinie sahaje.. terima kaseh atas segalenye.. walau pon sekejap tapi aku dpt ase disygi sepenuhnye.. terima kaseh sgt2.. aku xkan lupekan saat yg indah kite bersame.. menitik air mate aku kali ini adalah untuk yg terakhir bg atiku yg sedih ini.. aku perlu terus melangkah.. melangkah ke hadapan.. mak.. alang akan bersame mak satu ari nnti.. di situ alang xkan ase dikecewakan ngn sedih sebab alang ade bersame mak.. sekian saje untuk kali ini.. aku pon nak g kije.. kije yg akan merubah segala2nye untuk aku.. thankz for reading.. luv u all..


Puisi untuk Ibu

Pernah aku ditegur

Katanya untuk kebaikan

Pernah aku dimarah

Katanya membaiki kelemahan

Pernah aku diminta membantu

Katanya supaya aku pandai

Ibu…..

Pernah aku merajuk

Katanya aku manja

Pernah aku melawan

Katanya aku degil

Pernah aku menangis

Katanya aku lemah

Ibu…..

Setiap kali aku tersilap

Dia hukum aku dengan nasihat

Setiap kali aku kecewa

Dia bangun di malam sepi lalu bermunajat

Setiap kali aku dalam kesakitan

Dia ubati dengan penawar dan semangat

Dan

Bila aku mencapai kejayaan

Dia kata bersyukurlah pada Tuhan

Namun…..

Tidak pernah aku lihat air mata dukamu

Mengalir di pipimu

Begitu kuatnya dirimu….

Ibu….

Aku sayang padamu…..

Tuhanku….

Aku bermohon padaMu

Sejahterakanlah dia

Selamanya…..

Wednesday, May 5, 2010

HAPPY KE AKU???

happy ke aku??
hahahaha.. ntah la.. aku x ase pon aku hapy.. hihihi... gurau je la.. kte kne la bersyukur n hargai ngn ape yg kite ade n miliki beb.. jgn t org cakap, yg dikejar xdpt, yg di kendong berciciran.. time tu bru la nak sedar.. hahaha.. tu klu sedar.. klu tak sedar lagi la teruk.. hahahaha.. ok2.. aku pon da lame tak menyonteng dlm blog aku nie.. bz xkit kije baru nie.. hehehe.. byk kije 2 3 bulan nie.. kepada yg berkenaan, aku mntak maafla byk2 klu aku xterlayan korang.. hehehe.. korang ttp dlm ati ku.. cheeeeewaaah.. aku mcm xpercaye aku da kije sebulan kat tmpat baru nie.. hehehe.. mmg best la kat cnie.. aku da ley sesuaikan dri ngn keadaan sekeliling di tmpat kije baru ku ini.. erm.. ujan plak mlm nie.. hehehe.. jap lg alan dtg.. alan.. antara kawan plg baik bg aku.. die ngn aku same je.. hahaha.. slalu aku dgn die je la.. klu awek aku bz or ilangkan dri, ngn die je la aku lepak.. hahaha.. aku pon xtau keaadaan aku nie.. die pon kdg2 klu ade prob, dtg jmpe la aku gak.. biase la.. sape lagi nak tlg klu bkan kawan sendiri kan.. yg pnting kte hormati hak die, bru la org hormati hak kite.. aku mmg xkenal die lame sgt pon yp disebabkan keselesaan aku ngn die.. jd kami rapat la.. kadang org da lebel kami gay, tapi realitynye aku ade awek n die pon ade awek gak.. hahaha.. gay pemende dowh.. penah nampak ke kami comolot or beromen hah.. maen tuduh2 je kan.. cam sial.. bile aku ckap aku kuar ngn kawan.. msti sume igt aku kuar ngn alan.. weii bro.. lu bengang gua xkuar ngn lu, tu yg lu ckap mcmtu kan.. hahaha.. aku bkannyer awek ko nak bgtau aku g mane, kuar ngn sape bro.. awek aku pon xpnah bgtau aku die kuar ngn sape.. jnji die pndai jg diri n tau sape aku disisi die.. hahaha.. erm.. lame gile xkuar ngn awek aku.. hahaha.. saba2.. aku byk kije ngn xbyk wit nak kuar,, t aku kuar la.. hehehe.. sampai cnie dlu aku citer k..
t aku smbg.. aku nak kuar jmpe alan.. hahaha.. alan lg.. lantak la.. bkan aku wat maksiat pon.. hahahaha.. k chow..

Tuesday, April 20, 2010

MAEN FUTSAL NGN DAK OPIZ AKU...



WALLAWEI.... aku kepenatan tahap gaban arinie.. tapi puas ati la sgt2 dapat bermaen futsal hentam cromok bersame2 bos ngn kawan2 opiz aku.. hahahaha.. maen 6 sebelah.. ase maen 60 mnit cam maen 60 ari tnpa berenti.. penat nak mati dowh.. hehehhe.. tapi penat2 pon aku ase best tahap gaban.. hoho.. maen x kuar2 dowh campai la lampu padam.. mekasih kepada abg zul, abg amir, abg wan, mutalib, nizam, man, zul, nazmi, yus, idham n cam biase la.. kawan aku haslan baidullah kerana mnjayakan aktiviti futsal untuk malam nie.. penat n puas ati.. hahahaha.. terer2 dorang nie.. ade yg sepak tak kene la.. jatuh tergolek2 la.. hahaha.. tapi sume ade smgat sepasukan.. wallaneee.. hahahah... aku plak tersepak padu maut bola tu tp bkan pg ke gol.. pg ke dada abg amir.. peh.. terdiam sejenak die.. sowie sgt2 en. amir.. hehehe.. x sengaje la.. huhuhu.. da lame gak aku tak maen ftsal nie sejak peha aku injured.. hehehe.. nie aku x tau la sape yg injured.. hehehe.. hope sume orite n stady n hapy.. aku da book da untuk maen mggu depan... kite kasi blasah cukup.. hentam cromok.. hahaha.. maen tiap2 mggu macam nie best gak dowh.. keluar peluh.. bkan takat peluh je.. lemak pon ley jatuh berduyun2.. hehehe... sambil2 maen futsal tu.. kat sebelah padang ade la awek maen ftsal gak.. hahaha.. ade gak yg cover2 hebat.. tapi xpe.. is don't s matter.. biak p la.. hahaha.. ape2 pon aku mmg gumbira sampai nak mnjerit.. YAHOOOOOOOO..... hahahaha.. best2.. mggu depan maen lagi.. hehehe.. aku jumaat nie pon maen gak.. ngan kawan2 skola aku dlu.. da dekat 4 taun.. hehehe.. ok la.. campau di cnie saje.. hehehe... kaki pon da ase2 mintak di urut nie.. hehehe... dats all 4 this moment.. take care guys.. daaaaa...

Sunday, April 18, 2010

MENTAL DOWH AKU ARINIE..


WARRGGGGHHHHH.... KETE aku wat hal lagi.. da la aku mggu nie semak kepale.. hehehe.. tapi sume nie dugaan bg ku.. kete ku syg.. aku akan jg ko leklok.. huhu.. syg beb.. tu je la harte aku yg ade takat nie.. hahaha.. lupekan kete aku sebentar k.. even lum btul lagi.. hehehe.. t aku btulkan kete ku itu.. nie aku nak bercerita tntang kawan aku.. FAEZAH MOHD PAHMI.. senang aku pnggil die ija je.. senang.. da slamat kawen baek ku nie kawen ngn pasangan die yg aku ase mmg btul2 sesuai ngn ija nie.. mamat yg bertuah nie namenye en SOFI MOHD.. hehehe.. congrat bro.. ija.. klu xde ape2 hal aku follow ija g knduri umah opy k.. mmg gempak gile la majlis perkahwinan dorang nie bertemakan kaler itam merah putih.. peh.. terbaek la ija.. hehehehe.. slamat gak ija kawen.. aku sedikit sbyk tlg la fmly ija.. duk la kat blakang basuh pinggan ngn zaidi n leman tp aku xdapat lame kat ctu coz ade tmpat laen nk g.. hehehehe.. tapi ape2 pon aku nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA PASANGAN BAHAGIA FAIZAH MOHD PAHMI N SOFI MOHD.. slamat slamat.. pasnie nak jmpe korang terpakse la aku g kedah sane.. tapi xpe ija.. KAMI akan terus menyokong kamu.. hehehe.. x byk ley aku taip mlm nie.. kepale aku da pusing2 da nie.. tgk jam pon aku ase cam jarum tu da pusing terbalik.. adakah aku ingn mase di kembalikan.. hehehe.. untuk ape pun aku x tau.. mybe nak ase keseronokan ketika aku pegi kepulauan TIOMAN kot.. hahaha.. taun nie aku xtau lg nak pegi mane.. ikut perancangan nak g sabah lagi.. kali nie nak g mendaki gunung kinabalu.. if klu jadi la.. hehehhe... terseronok aku.. loncat2 aku gmbira.. hehehehe.. sabah.. tunggu aku ye.. aku akan kembali lagi.. heheheh.. even aku nie penakut naek kapal terbang.. aku blasah je.. aritu mase nak g sabah awal taun nie.. nak mnjerit aku naek kapal terbang.. hahahaha,, lawak gile.. ade la 2 3 org minah ngn mamat student nie gelakkan aku.. aku peduli ape.. aku da takut.. jeritkaN JE.. hehehehe.. eh.. terpanjang lebar plak aku cerita.. ok la campai cnie saje la borak2 kosong aku ek.. hehehe.. daaaa.

Thursday, April 15, 2010

39things girl wish guy knew :p



1. Don't tell us when you think other girls are hot.
2. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials before we get bored.
3. Mark anniversaries on the calendar.
4. We think about you all the time.
5. This is how we see it: Don’t call = Don’t care.

6. Which also means that if we don't call, take a hint.
7. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.
8. We’re allowed to be late. You’re not.
9. Eye contact is the key.
10. Don’t take longer to get ready than we do.

11. Laugh at our jokes.
12. 3 words: honesty, honesty, honesty!
13. Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.
14. Do not start with us. You will not win.
15. Would you like it if a guy treated your sister that way? Didn’t think so.

16 If you ask nicely, we`ll answer the same way.
17. We will never have enough clothes or shoes.
18 Open the door for us no matter where we are.
19. We love surprises.
20. Pay attention to the little things we do, because they mean the most.

21. Clean your room before we come over.
22. Even though you’re sometimes insensitive and hurt us, we still love you with everything we are.
23. Don’t act hard around your friends
24. Sometimes “NO” really means “NO!”.
25. “Wife beaters” are not an adequate form of fashion.

26. Sensitive guys are great.. but crying more than we do in a movie just isn’t right.
27. Don't let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.
28. It takes a special kind of stupid to forget birthdays.
29. “Fat chicks” have feelings, too.
30. Silent treatment, shoulder shrugs, tears, yelling, & nasty looks add up to = YOU DiD SOMETHiNG WRONG.

31. The excuse “I can’t dance” is unacceptable. We' will appreciate the simple fact that you're trying.
32. Just because a girl doesn't pick up on the first ring, doesn't mean she's not waiting by the phone.
33. You don't have to spend a lot; if it means a lot.
34. Don't say you love me if you don't mean it.
35. Don't lie to us. We will catch you.

36. Don't you ever answer our question with only ONE word! We hate it!
37. Just BE by our side when shopping means you are not allowed to flirt while we shopping
38. Please give us some comment while shopping.. it's compulsory.
39. When the girls get together, we talk about everything. Meaning, my best friends know everything about you...

Monday, April 12, 2010

aku selsema.. huhuhu..



arinie.. 12/04/2010.. aku mengalami selsema yg teruk.. peh tak tahan aku rase.. asik bersin je.. da naek sakit dada aku nie.. hahahaha.. tu la.. org suh aku minum air suam..aku duk melantak air sejuk je.. mendapat ko sebijik.. selsema nie sgt merbahaye bg aku yg ade asma nie.. huhu Selsema merupakan jangkitan salur pernafasan atas, yang memberi kesan terhadap salur-salur hidung dan kerongkong yang disebabkan oleh virus. Terdapat lebih dari 200 virus selsema. Jenis-jenis virus mungkin berbeza pada setiap musim. Antibiotik tidak akan menghapuskan virus-virus. Jangkitan-jangkitan itu akan hilang dengan sendirinya, kecuali jika terjadi jangkitan sekunder. Antibiotik mungkin dan hanya diperlukan apabila terdapat jangkitan sekunder. Selsema boleh tersebar dengan mudah apabila seseorang itu bercakap, membatuk atau bersin atau dengan sentuhan langsung. Kanak-kanak dengan kerintangan penyakit yang rendah berbanding dewasa mendapat selsema dengan lebih kerap, misalannya 6-12 kali dalam setahun, manakala dewasa, mendapat selsema sebanyak 2 kali dalam setahun..

Gejala-gejala

v Kerongkong yang kering dan sakit – Ini mungkin merupakan gejala pertama yang dialami.
v
Pengeluaran lendir yang cair yang memekat kemudiannya
.
v Bersin.
v
Hidung tersumbat. Ini menyebabkan kesukaran untuk menyusu bayi.
v
Sakit kepala.
v
Adakalanya, demam yang ringan.
v
Sakit badan.
v
Mata berair.

Komplikasi-komplikasi

Tiada komplikasi yang serius yang berlaku dengan jangkitan rhinovirus. Akan tetapi, selsema yang mudah boleh menjadi lebih serius apabila jangkitan bakteria sekunder berlaku :-

v Bronkitis – jangkitan pada salur-salur pernafasan yang menyebabkan keradangan.
v
Laringitis – keradangan pada laring (bahagian atas tenggorok) dan peti suara.
v
Otitis Media – keradangan pada telinga tengah dan ini adalah lebih biasa di kalangan
kanak-kanak.

v
Sinusitis – Jangkitan yang merebak ke sinus (rongga tulang pada hidung).
v
Pneumonia – jangkitan yang merebak ke bahagian bawah ke dalam paru-paru.
v
Jangkitan bakteria sekunder.
v
Penyakit-penyakit pernafasan yang sedia ada boleh dicetus atau diganggu, misalannya
lelah.

Mereka-mereka dengan sistem ketahanan badan yang rendah mempunyai lebih banyak peluang untuk mendapat selsema dan berlakunya komplikasi-komplikasi. Mereka-mereka yang lebih berisiko adalah : -

Mereka-mereka yang kurang khasiat makanannya.
Warga-warga tua
Golongan yang sangat muda.

Ingat untuk berunding dengan doktor jika

v Selsema yang mudah berlarutan melebihi seminggu, disertai demam yang malebihi 38°C
atau demam ringan yang berpanjangan.

v
Berlakunya sakit dada.
v
Terdapat kesusahan bernafas.
v
Terdapat kahak berwarna kuning.

Penjagaan kendiri

Tidak terdapat rawatan yang tertentu tetapi rawatan yang simptomatik boleh dijalankan apabila berlakunya gejala-gejala penyakit.

Di antara perkara-perkara yang boleh dilakukan oleh sesorang itu ialah :-
v
Berehat
v
Rawatan simptomatik, seperti dengan agen analgesik (penahan sakit), yang mengurangkan demam dan antihistamin, boleh dijalankan dengan ubat-ubatan yang boleh dibeli di kaunter, selepas berunding dengan pegawai farmasi anda.
v
Minum banyak cecair, kedua-dua air dan jus.
v
Inhalasi (sedutan).

Elakkan

v Merokok.
v
Membatuk atau bersin berdekatan orang/benda lain, terutamanya bayi dan makanan.
v
Memaksa hembusan dengan kedua-dua liang hidung tertutup kerana ini mungkin
mengakibatkan jangkitan di telinga tengah.

v
Memandu semasa mengambil ubat-ubatan untuk batuk dan selsema.
v
Ubat-ubatan yang mengandungi salisilat, misalannya aspirin.

Tabiat-tabiat yang baik

v Berpakaian secara munasabah bergantung kepada suhu persekitaran supaya kesejukan
dan kepanasan yang melampau dapat dielakkan.

v
Tidur secukupnya.
v
Tutup hidung dan mulut anda dengan tisu apabila anda sedang bersin.
v
Basuh tangan dengan sempurna sebelum memasak, makan atau mengendalikan
makanan.

v
Hembus hidung anda, bila perlu, dengan satu atau kedua-dua liang hidung terbuka.
v
Apabila melakukan suai perubatan, pastikan apakah jenis ubat itu dan apakah kesan yan dituntutnya. Runding dengan pegawai farmasi anda jika terdapat kemusykilan.
v
Baca arahan dengan teliti sebelum mengambil sebarang ubat.

Pencegahan

v Amalkan gaya hidup yang sihat.
v
Makan makanan yang seimbang.
v
Senam selalu.