Tuesday, April 20, 2010

MAEN FUTSAL NGN DAK OPIZ AKU...



WALLAWEI.... aku kepenatan tahap gaban arinie.. tapi puas ati la sgt2 dapat bermaen futsal hentam cromok bersame2 bos ngn kawan2 opiz aku.. hahahaha.. maen 6 sebelah.. ase maen 60 mnit cam maen 60 ari tnpa berenti.. penat nak mati dowh.. hehehhe.. tapi penat2 pon aku ase best tahap gaban.. hoho.. maen x kuar2 dowh campai la lampu padam.. mekasih kepada abg zul, abg amir, abg wan, mutalib, nizam, man, zul, nazmi, yus, idham n cam biase la.. kawan aku haslan baidullah kerana mnjayakan aktiviti futsal untuk malam nie.. penat n puas ati.. hahahaha.. terer2 dorang nie.. ade yg sepak tak kene la.. jatuh tergolek2 la.. hahaha.. tapi sume ade smgat sepasukan.. wallaneee.. hahahah... aku plak tersepak padu maut bola tu tp bkan pg ke gol.. pg ke dada abg amir.. peh.. terdiam sejenak die.. sowie sgt2 en. amir.. hehehe.. x sengaje la.. huhuhu.. da lame gak aku tak maen ftsal nie sejak peha aku injured.. hehehe.. nie aku x tau la sape yg injured.. hehehe.. hope sume orite n stady n hapy.. aku da book da untuk maen mggu depan... kite kasi blasah cukup.. hentam cromok.. hahaha.. maen tiap2 mggu macam nie best gak dowh.. keluar peluh.. bkan takat peluh je.. lemak pon ley jatuh berduyun2.. hehehe... sambil2 maen futsal tu.. kat sebelah padang ade la awek maen ftsal gak.. hahaha.. ade gak yg cover2 hebat.. tapi xpe.. is don't s matter.. biak p la.. hahaha.. ape2 pon aku mmg gumbira sampai nak mnjerit.. YAHOOOOOOOO..... hahahaha.. best2.. mggu depan maen lagi.. hehehe.. aku jumaat nie pon maen gak.. ngan kawan2 skola aku dlu.. da dekat 4 taun.. hehehe.. ok la.. campau di cnie saje.. hehehe... kaki pon da ase2 mintak di urut nie.. hehehe... dats all 4 this moment.. take care guys.. daaaaa...

Sunday, April 18, 2010

MENTAL DOWH AKU ARINIE..


WARRGGGGHHHHH.... KETE aku wat hal lagi.. da la aku mggu nie semak kepale.. hehehe.. tapi sume nie dugaan bg ku.. kete ku syg.. aku akan jg ko leklok.. huhu.. syg beb.. tu je la harte aku yg ade takat nie.. hahaha.. lupekan kete aku sebentar k.. even lum btul lagi.. hehehe.. t aku btulkan kete ku itu.. nie aku nak bercerita tntang kawan aku.. FAEZAH MOHD PAHMI.. senang aku pnggil die ija je.. senang.. da slamat kawen baek ku nie kawen ngn pasangan die yg aku ase mmg btul2 sesuai ngn ija nie.. mamat yg bertuah nie namenye en SOFI MOHD.. hehehe.. congrat bro.. ija.. klu xde ape2 hal aku follow ija g knduri umah opy k.. mmg gempak gile la majlis perkahwinan dorang nie bertemakan kaler itam merah putih.. peh.. terbaek la ija.. hehehehe.. slamat gak ija kawen.. aku sedikit sbyk tlg la fmly ija.. duk la kat blakang basuh pinggan ngn zaidi n leman tp aku xdapat lame kat ctu coz ade tmpat laen nk g.. hehehehe.. tapi ape2 pon aku nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA PASANGAN BAHAGIA FAIZAH MOHD PAHMI N SOFI MOHD.. slamat slamat.. pasnie nak jmpe korang terpakse la aku g kedah sane.. tapi xpe ija.. KAMI akan terus menyokong kamu.. hehehe.. x byk ley aku taip mlm nie.. kepale aku da pusing2 da nie.. tgk jam pon aku ase cam jarum tu da pusing terbalik.. adakah aku ingn mase di kembalikan.. hehehe.. untuk ape pun aku x tau.. mybe nak ase keseronokan ketika aku pegi kepulauan TIOMAN kot.. hahaha.. taun nie aku xtau lg nak pegi mane.. ikut perancangan nak g sabah lagi.. kali nie nak g mendaki gunung kinabalu.. if klu jadi la.. hehehhe... terseronok aku.. loncat2 aku gmbira.. hehehehe.. sabah.. tunggu aku ye.. aku akan kembali lagi.. heheheh.. even aku nie penakut naek kapal terbang.. aku blasah je.. aritu mase nak g sabah awal taun nie.. nak mnjerit aku naek kapal terbang.. hahahaha,, lawak gile.. ade la 2 3 org minah ngn mamat student nie gelakkan aku.. aku peduli ape.. aku da takut.. jeritkaN JE.. hehehehe.. eh.. terpanjang lebar plak aku cerita.. ok la campai cnie saje la borak2 kosong aku ek.. hehehe.. daaaa.

Thursday, April 15, 2010

39things girl wish guy knew :p



1. Don't tell us when you think other girls are hot.
2. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials before we get bored.
3. Mark anniversaries on the calendar.
4. We think about you all the time.
5. This is how we see it: Don’t call = Don’t care.

6. Which also means that if we don't call, take a hint.
7. We like you to be a little jealous. But overly possessive is not necessary.
8. We’re allowed to be late. You’re not.
9. Eye contact is the key.
10. Don’t take longer to get ready than we do.

11. Laugh at our jokes.
12. 3 words: honesty, honesty, honesty!
13. Girls can be groupies. Guy groupies are stalkers.
14. Do not start with us. You will not win.
15. Would you like it if a guy treated your sister that way? Didn’t think so.

16 If you ask nicely, we`ll answer the same way.
17. We will never have enough clothes or shoes.
18 Open the door for us no matter where we are.
19. We love surprises.
20. Pay attention to the little things we do, because they mean the most.

21. Clean your room before we come over.
22. Even though you’re sometimes insensitive and hurt us, we still love you with everything we are.
23. Don’t act hard around your friends
24. Sometimes “NO” really means “NO!”.
25. “Wife beaters” are not an adequate form of fashion.

26. Sensitive guys are great.. but crying more than we do in a movie just isn’t right.
27. Don't let ex-girlfriends cause drama, relationships are stressful enough.
28. It takes a special kind of stupid to forget birthdays.
29. “Fat chicks” have feelings, too.
30. Silent treatment, shoulder shrugs, tears, yelling, & nasty looks add up to = YOU DiD SOMETHiNG WRONG.

31. The excuse “I can’t dance” is unacceptable. We' will appreciate the simple fact that you're trying.
32. Just because a girl doesn't pick up on the first ring, doesn't mean she's not waiting by the phone.
33. You don't have to spend a lot; if it means a lot.
34. Don't say you love me if you don't mean it.
35. Don't lie to us. We will catch you.

36. Don't you ever answer our question with only ONE word! We hate it!
37. Just BE by our side when shopping means you are not allowed to flirt while we shopping
38. Please give us some comment while shopping.. it's compulsory.
39. When the girls get together, we talk about everything. Meaning, my best friends know everything about you...

Monday, April 12, 2010

aku selsema.. huhuhu..



arinie.. 12/04/2010.. aku mengalami selsema yg teruk.. peh tak tahan aku rase.. asik bersin je.. da naek sakit dada aku nie.. hahahaha.. tu la.. org suh aku minum air suam..aku duk melantak air sejuk je.. mendapat ko sebijik.. selsema nie sgt merbahaye bg aku yg ade asma nie.. huhu Selsema merupakan jangkitan salur pernafasan atas, yang memberi kesan terhadap salur-salur hidung dan kerongkong yang disebabkan oleh virus. Terdapat lebih dari 200 virus selsema. Jenis-jenis virus mungkin berbeza pada setiap musim. Antibiotik tidak akan menghapuskan virus-virus. Jangkitan-jangkitan itu akan hilang dengan sendirinya, kecuali jika terjadi jangkitan sekunder. Antibiotik mungkin dan hanya diperlukan apabila terdapat jangkitan sekunder. Selsema boleh tersebar dengan mudah apabila seseorang itu bercakap, membatuk atau bersin atau dengan sentuhan langsung. Kanak-kanak dengan kerintangan penyakit yang rendah berbanding dewasa mendapat selsema dengan lebih kerap, misalannya 6-12 kali dalam setahun, manakala dewasa, mendapat selsema sebanyak 2 kali dalam setahun..

Gejala-gejala

v Kerongkong yang kering dan sakit – Ini mungkin merupakan gejala pertama yang dialami.
v
Pengeluaran lendir yang cair yang memekat kemudiannya
.
v Bersin.
v
Hidung tersumbat. Ini menyebabkan kesukaran untuk menyusu bayi.
v
Sakit kepala.
v
Adakalanya, demam yang ringan.
v
Sakit badan.
v
Mata berair.

Komplikasi-komplikasi

Tiada komplikasi yang serius yang berlaku dengan jangkitan rhinovirus. Akan tetapi, selsema yang mudah boleh menjadi lebih serius apabila jangkitan bakteria sekunder berlaku :-

v Bronkitis – jangkitan pada salur-salur pernafasan yang menyebabkan keradangan.
v
Laringitis – keradangan pada laring (bahagian atas tenggorok) dan peti suara.
v
Otitis Media – keradangan pada telinga tengah dan ini adalah lebih biasa di kalangan
kanak-kanak.

v
Sinusitis – Jangkitan yang merebak ke sinus (rongga tulang pada hidung).
v
Pneumonia – jangkitan yang merebak ke bahagian bawah ke dalam paru-paru.
v
Jangkitan bakteria sekunder.
v
Penyakit-penyakit pernafasan yang sedia ada boleh dicetus atau diganggu, misalannya
lelah.

Mereka-mereka dengan sistem ketahanan badan yang rendah mempunyai lebih banyak peluang untuk mendapat selsema dan berlakunya komplikasi-komplikasi. Mereka-mereka yang lebih berisiko adalah : -

Mereka-mereka yang kurang khasiat makanannya.
Warga-warga tua
Golongan yang sangat muda.

Ingat untuk berunding dengan doktor jika

v Selsema yang mudah berlarutan melebihi seminggu, disertai demam yang malebihi 38°C
atau demam ringan yang berpanjangan.

v
Berlakunya sakit dada.
v
Terdapat kesusahan bernafas.
v
Terdapat kahak berwarna kuning.

Penjagaan kendiri

Tidak terdapat rawatan yang tertentu tetapi rawatan yang simptomatik boleh dijalankan apabila berlakunya gejala-gejala penyakit.

Di antara perkara-perkara yang boleh dilakukan oleh sesorang itu ialah :-
v
Berehat
v
Rawatan simptomatik, seperti dengan agen analgesik (penahan sakit), yang mengurangkan demam dan antihistamin, boleh dijalankan dengan ubat-ubatan yang boleh dibeli di kaunter, selepas berunding dengan pegawai farmasi anda.
v
Minum banyak cecair, kedua-dua air dan jus.
v
Inhalasi (sedutan).

Elakkan

v Merokok.
v
Membatuk atau bersin berdekatan orang/benda lain, terutamanya bayi dan makanan.
v
Memaksa hembusan dengan kedua-dua liang hidung tertutup kerana ini mungkin
mengakibatkan jangkitan di telinga tengah.

v
Memandu semasa mengambil ubat-ubatan untuk batuk dan selsema.
v
Ubat-ubatan yang mengandungi salisilat, misalannya aspirin.

Tabiat-tabiat yang baik

v Berpakaian secara munasabah bergantung kepada suhu persekitaran supaya kesejukan
dan kepanasan yang melampau dapat dielakkan.

v
Tidur secukupnya.
v
Tutup hidung dan mulut anda dengan tisu apabila anda sedang bersin.
v
Basuh tangan dengan sempurna sebelum memasak, makan atau mengendalikan
makanan.

v
Hembus hidung anda, bila perlu, dengan satu atau kedua-dua liang hidung terbuka.
v
Apabila melakukan suai perubatan, pastikan apakah jenis ubat itu dan apakah kesan yan dituntutnya. Runding dengan pegawai farmasi anda jika terdapat kemusykilan.
v
Baca arahan dengan teliti sebelum mengambil sebarang ubat.

Pencegahan

v Amalkan gaya hidup yang sihat.
v
Makan makanan yang seimbang.
v
Senam selalu.

ibu ku sayang


hehehe.. aku lahir pd 09 07 1984.. kat umah nenek aku je.. pkai bidan je.. aku brasal dr fmly yg susah gak la.. tp aku bersyukur dpt lahir n hidup cmpai skrg.. nenek aku ckp mak aku mmg susah la nak lhir kan aku, cmpai bertarung nyawa la org ckp.. mak.. trime kasih lahir kan aku nie... mekasih byk2.. aku ank ketiga dr 5 adik bradik.. kami hdup sederhana.. duduk umah sewa arwah atuk aku.. sempit pun tak kisah jnji aku dapat same ngn mak bpk aku.. bdk kecik kan.. hehehe.. aku ade abg 2 org.. aku pggil along n angah. aku rapat ngn along aku tme kicik dlu, die la yg bwk aku g mane2 je.. selang 3 taun mak lahirkan adik aku.. pun kat umah gak.. pkai bidan.. aku 3 taun aku tak tau ape2 lg.. tau mntak susu botol je dr mak aku.. khdupan aku tme kcik mcm bdak2 len gak.. suke bermain kan.. aku 4 taun da msuk tdika da.. tadika mk lang aku.. aku same ngnn angah msuk tadika.. hehehe.. igt lg mase aku smyg same2, angah aku jd iman, tme rukuk, aku cucuk buntut die. hehehe.. aku kne mrh, angah bgtau mak,, mak pkul aku,, tp aku tak ksh, sb aku syg mak.. mak... alang rindu sgt kat mak... mase aku umur 6 tahun.. mak lahir kan adek aku yg terakhir.. adik aku lhir kat klinik.. tme tu mak da sakit.. aku msuk drjah 1, g skolah pg naek pkcik aku.. g sklolah ptg aku jlan kaki ngn angah,, berbekalkan wit blanje sorg 20sen.. aku berjalan sejauh hmpir 5 km ke sekolah,, kami tme tu susah ckit sb abah byk abis wit ubat kan mak,, tp aku takkisah.. asal kan mak chat.. aku tk nak mak akit tme tu.. mase aku drjah 2, aku pndah umah flat kat shah alam sec 16.. umah lg smpit sr umah sewa sblum nie.. sblum kami duk flat nie, kami penah tumpang blik sedara mak.. kami duk bertujuh dlm blik nie.. mmg sempit n x slesa tp aku syukur sgt2. sb ade mak abh n adik brdik aku.. angah slalu merungut sempit,, kdg2 cmpai wat mak mengalir air mate.. aku tak sggp tgk mak mcm tu.. aku pluk mak.. mak..... ble kami pndah flat.. mak semakin sakit.. abh g kije cr rezki kami.. aku jg adik aku yg umur 2 taun, angah tlg msk 2k kmi.. slalu mkan tgh ari aku ialah nasi tlur kicap je.. tak smpai setaun, abh dpt bli umah.. umah yg aku duduk smpai skrg nie.. aku drjah 3 kat skolah tlok pulai.. umah bru kami ade dua blik je.. aku igat lg.. kami pndah mase tu api lum masuk lg.. perabot mmg tak byk pun.. aku tito ramai2 ngn adik brdik aku ats lantai beralaskan kain je.. aku tak kisah.. aku bersyukur sgt2.. abh dpt kije jd driver.. mase aku aku drjah 3.. mak semakin sakit.. aku tak cmpai ati tgk mak.. mak... aku kdg2 tak g skolah sb aku nak tgk mak.. aku syg sgt2 kat mak.. klu ley aku tak nak g mane2, aku nak ngn mak je.. aku tau mase tu mak akn pg tggal kan kami semua.. pd blan 7 selepas 2 mmgu trikh lahir aku, mak prgi tggalkn aku ngn adik2 bradik aku.. sebelum mak pergi tggalkan kami.. aku bersame ngn mak.. mak penah ckp.. mak esok nak pg jauh.. tme tu aku igt mmg mak nak g jauh sebab nak g brubat kat joho,, tp sbnrnye mak pergi 2k slamenye.. aku terkedu sgt smpai aku tak leh nanis mase lhat mak d masukan kedalam liang lahad.. aku cume 9 taun tme tu.. blum ckup aku dpt asekan ksh syg mak.. mak penah mrah2 aku.. tp skarg... erm.. aku redha 2k sgalenye.. smpai cnie dulu aku cite ye.. t aku sbg lg cite aku nie.. aku rindukan mak.. syurga di bawah tpk kaki mak, tp aku da tak dpt sume tu.. kpade yg mseh lg memiliki mak.. hargaila n sygila mak msing2.. aku da tak bleh da.. jd tmpg2 je la mak kawan2 aku.. tapi tak same.. aku skrg nie pon da besar.. tp ntah la.. aku still lg akan mengalir air mate ble aku lihat seorg ibu memeluk anknye... aku rindu sgt2 mak aku.. mak.. klu bleh digantikan nyawa alang nie 2k mak ade 2k seketika, alang sggup mak.. mak ucapkan la syg kat alang.. alang nak mak ckp mak sygkan alang je.. ckap la mak.. mak....
hehehe.. sdey kan..

Sunday, April 11, 2010

kepenatan utk ari ini..





kepenatan yg tidak terhingga aku untuk ari ini.. hahaha. tapi aku puas ati la.. penat aku nie mmberi kesenangan kapada org laen.. itu satu ibadah wat aku.. berbuat baek kepada org yg aku kenal.. haahha.. aku bgun kul 8.30 pagi arinie.. peh terkejar2 aku nak ciap2.. aku da janji nak g umah syam arinie.. arinie mak abah syam blik dr umrah.. aku nak pegi mnjemput mereka.. da la aritu dorang pegi aku tak dapat nak menghantar mereka di sebabkan aku bru bertukar kije baru.. ari yg dorang berangkat tu la ari pertama aku kije.. aku cume ley kim salam je kat mereka.. jadi arinie aku xnak terlepas peluang utk amik meraka.. hehehe.. aku bgun dari tempat tito aku, aku terus msg alan, shabat hidup mati aku nie.. hahaha aku ckap kat die.. pegi siap2 n jap g aku dtg amik die.. die msg aku yg die pon bru je sedar dari tito.. hahaha.. same dengan aku si alan nie.. hahaha.. mane tak nye.. dok melepak smpai pngsan semalam.. aku terus capai tuala aku then aku trus memecut pergi mendapatkan bilik mandi aku ini.. peh.. masuk2 bilik mandi je.. sabun da abis.. aku pon tanye kat mak aku lantas mak aku mncampakkan sabun mandi jenama terkenal iaitu sabun mandi lifebuoy.. harum semerbak sabun tu sampai ke umah sebelah la.. hahaha.. aku masuk blik mandi aku dan buka paip untuk mengisi tempayan mandi aku.. karang xisi kang masak pulak aku kne bebel ngn bapak aku dan die akan menjerit macam nie.. "sape yang mandi tak buka air paip nie haaa" aku la slalu kene .. hahahaha.. air mencurah2 turun untuk mengisi tempayan di blik mandi aku nie.. aku mandi cam biase la.. gosok la ape yang patut ngn sapu la ape yang patut then cukur la ape yang patut.. pakai syampu ponn sampai masuk mate aku.. pedih xhengat nyer.. nak mnjerit aku time tu tapi cover la.. kang bapak aku plak yg menjerit suh aku mandi diam2.. hahaha.. dlam 15minit je aku da ciap mandi.. hehehe aku berlari masuk blik ngn terus capai pkaian aku.. aku pkai suar jeans n t`shirt sport planet kegemaran aku tu.. baju aku bwak baju sponser.. hahahah.. aku msg alan blik semula.. die pon balas tulis lg 5 mnit die siap.. aku pon bka la lappy adik aku smntare tggu alan ciap.. aku sempat la gak download satu album band kegemaran aku.. A7X.. hehehe.. aku da wat cd pon album tu.. hahaha.. aku pon terus kuar umah then hdupkan enjin kereta savvy ku sayang nie.. biar panas 5 minit then terus je g umah alan.. umah alan tak jauh dari umah aku tp klu berjalan tu mau gak la patah tlang kering aku.. hahaha.. sampai je aku kat umah alan.. alan da terpacak kat dpan gate umah.. hehehe die masuk je kete.. aku trus blah g umah syam.. sampai umah syam je.. aku park kete kat luar.. aku nak masuk je umah syam je.. lum sempat aku bg salam.. anak buah syam da bka pintu.. apelagi.. erin, ngn wawa datang kat aku terus peluk kaki aku n jerit" pakcik panjang datang la mama" hehehe.. rindu gile aku kat budak2 kecik nie.. erin, wawa, fisha, n faiz.. aku pon salam abg hairi, along n angah.. dorang suh makan pg dlu semntara tggu syam siap2 mandi.. da ciap sumenye.. alan bawak kete syam, syam bawak ezora, abg hairi bwak avanza.. pegi tiga kete.. angah ngn along x g ikut kami.. dalam perjalanan g kLIA tu aku berborak la ngn alan.. ntah ape ntah aku cite ngn die, sedar2 je da nak sampai klia.. syam bleh plak silap masuk lorong, die g masuk lorong teksi, hahaha sib baek ley kuar blik.. sampai je kat tmpat ketibaan tu, aku turun ngn haikal pg la cari mak ngn abah klu2 dorang da kuar.. aku g pintu masuk no 6.. kat situ aku nampak ramai org2 umrah dok lepak2 tggu org amik mereka.. aku cube la usha mane tau ade mak ngn abah terselit2 dlam golongan tu,, bang teh tepon aku cakap mak ngn abah da kat luar kat pintu no. 7.. aku cepat2 tarik haikal terus je g jmpe org tua syam nie.. rupe2nye dorang da tggu kat situ da.. alang ngan abg adie pon ade skali.. kami salam2.. lame aku tak jmpe dorg nie.. hehehe.. brg2 sume sumbat dlam 3 bijik kete.. sib baek muat.. byk gile brg.. hahaha.. kami pon balik la umah.. laju gak la budak alan nie bawak.. hahaha.. takut aku di buatnye.. samapi umah je, aku punggah la brg2 dorang ngn alan n abg hairi.. kami makan tngah ari same2.. bruuppp.. keyang yg amat tp tu sume semntare waktu je kot.. hahaha,, pas makan.. alang ngn mak duk bka brg2 yg di beli kat mekah tu, tuk bhagi2 kat adiik bradik termasuk aku ngn alan.. aku naek atas masuk blik syam.. kami tito jap n syam ajak kuar jap nak bli kfc ngn piza smpena sambut ari jadi budak akil.. anak along yg bungsu tu.. hehehe.. hapy buffday adik akil.. cumel je akil nie.. hihi.. pas makan2, aku g la mandi.. aku capai tuala aku yg mmg tersedia ade kat dlam blik syam tu.. aku ade 2 tuala kat blik syam.. aku mandi then solat asar.. pastu aku bgatau syam yg aku nak blik dlu la.. aku nak g kndur tahlil umah zaidi pas isyak. aku turun bawah jumpe mak, along, angah,alang, abg hairi, abg azam. aku slam dorang ngn cakap nak blik, mak bekalkan aku sdikit makan n air zam2 untuk aku ngn alan.. aku nak g salam abah tp abah tito,, penat kot naek kapal terbang.. lagipon kaki abah sakit.. aku biarkan la abah tito.. syam antar aku g kereta ngn haikal.. aku cakap mekasih byk2 kat syam.. aku start enjin je.. aku terus balik.. aku antar alan dlu n aku bgtau yg aku dtg amik die nnti dlam kul 8pm.. aku blik. aku terus masuk umah n ngadap lappy adik aku.. tgok ape yg patut la.. hehehe.. aku bgun g solat maghrib n msg aur ngn leman yg aku alan amik dorang skali g umah zaidi.. aku ciap2 then gg umah aur then g umah leman.. lastly g umah haslan baidullah.. tme nie aku da ase penat da.. tp sbkan aku da jnji ngn zaidi nak dtg, aku gagahkan gak g umah die.. sampai umah die je, rmai gak la kawan2 yg laen da dtg.. aku pon berslaman ngn mereka n borak ckit2 sb nak g surau solat isyak.. hehehe.. pas isyak kat surau tu, aku ngn org2 surau g umah zaidi untuk tahlil.. sedekahkan surah yasin untuk arwah ibu zaidi.. selepas selesai je tahlil tersebut, zaidi mnyak tlg aku untuk tgk2 mjlis makan2 selepas tahlil nie sb die nak menghantar emi(tunang die) g damansara sb emi kne blik sebelum kul 12.. ayah die pon mntak tlg gak.. aku pon mmg nak tlg pon.. aku da biase tlg org tme knduri nie.. mmg aku mcmnie.. aku pas makan aku terus tlg kemas n mcm biase, aku akn pg tmpat basuh pggan,, hehehe.. aku basuh sume pggan mgkuk periuk belange ngn cawan2 skali.. sampai usu zaidi pon isau tgk aku.. di suh aku rehat klu pnat.. hehehe aku ok je.. cpat ciap, aku pon senang ati.. hehehe.. biar kite tlg org ngn ikhlas, kelak org akan tlg kite.. hehehe.. da ciap2 sumenye, aku pon nak berangkat blik.. usu zaidi ade bekalkan aku tapau untuk aku tande terimakasih sgt2 tlg dorang.. aku amik tapau tu.. hehehe.. penat aku nieberbaloi sebab aku dapat lihat org yg aku rapat nie senang ati.. biar penat mcmanepon, aku tetap akan tlg mereka.. hehehe.. aku pon antar la kawan2 aku balik.. hehehe,.. ngn ase penat yg berbaloi nie.. aku blik n sampai umah... fuhhh..lega asenye.. aku salin baju tulis la blog tntang cite aku pada arinie yang bertajuk KEPENATAN UNTUK ARI NIE.. hehehe.. sekian..

Saturday, April 10, 2010

keluarga en hamdan n puan nora


di sini aku nak ucapkan ribuan terima kasehh yg tidak terhingga la sgt2 ngn keluarga nie.. hahahha.. sayang dowh ngn kuarge nie,.. da mcm keluarga kandung aku.. aku kenal keluarga nie mase aku belaja politeknik shah alam.. name kawan aku tu ialah mohd norsyam bin hamdan.. hehehe. dari situ la aku kenal ngn keluarga nie.. hehehe.. syam nie kawan baek aku n merangkap adik bradik angkat aku.. aku mmg suke g umah die.. hehehe.. bessstttt.. die pon byk tlg aku.. keluarga die pon same.. aku byk la trhutang budi ngn die ngn family die.. hehehe.. mak abah, along, abg hairi, angah, abg azam, alang, abg adie, syam, bang cik, intan, haikal, farisha,faiz, wawa, erin, fara n akil.. hehehe.. slalu klu aku blik melake tu.. mmg aku g kg dorg la kat air pa`abas.. heheh mandi laut beb.. aku suke bnar ngn air nie.. aku slalu je ikut klu fmly nie g holiday.. 1st skali aku igat lg aku ikut famly nie g holiday kat PD. alang dpt apartment kat situ .. aku join je.. then pastu g cameron highland.. tme tu aku kurus kering sampai la nie aku da debab skit.. hahaha.. still lg ngn fmly nie.. dekat 6 taun gak la aku da bersame ngn fmly nie.. hehehe.. kul 11pg nie aku nak g klia utk jemput mak abah alang abg adie n intan blik dr umrah.. kesian syam duk umah sorg2 smggu lepas.. aku klu x kije baru nie, mmg aku tmankan die la.. hehehe.. da lewat sgt nie.. aku akan smbg cite nie laen kali ye.. nak tito la.. esok nak drive.. cheewah.. padahal alan yg bwak t.. wakakaka.. hehehe.. daaaaa..

save me or not....


I've always been true
I've waited so long just to come home to you
I'm making it through
It's been far too long, we've proven our
love over time’s so strong, in all that we do
The stars in the night, may lend me their light
to bring me closer to heaven with you

hehehe.. nie salah satu lirik lagu yg aku suke la ek.. aku nie x brape pandai sgt ngn English nie.. hahaha.. hentam cromok je aku nie.. klu makne nie da menyimpang jauh tu.. aku mntak maap la ek.. video

Thursday, April 8, 2010

me n my self


hye semua..
1st tme nie aku wat blog aku nie.. hahahaha.. ase cam teruja pon ade.. hiihihih.. nie baru permulaan org kate.. t lg byk la aku mmbebel dalam blog aku nie sendiri.. anyway takat nie dlu la ek aku cite.. esok aku nak pg UKM wat dismantel dental chair yg lame.. hahaha.. 6.00 am da kne cergas kuar umah.. baek pas subuh je kan.. huhu.. orite bebeh.. aku chow dulu ye..