Monday, August 30, 2010

chapter 8

.... aku berenti jap wat kije aku yg makin lame makin aku ase berlambak2 plak.. hehe.. kepale aku pon da panas2 da nie.. memikirkan kije aku.. hehehe.. tp xpe.. ngn semangat yg aku tnam 2k ciapkan sume nie pd arikh yg di tetapkan.. x kisah la aku x tito dlm 2 3 4 5 ari ke.. jnji kije aku ciap.. hehehe.. ermm.. 2 3 arinie aku ase krg chat la.. mate aku asik berair je.. aku pon xtau nape beb.. nak kate sedey, x sedey pon.. kdg2 je ak sedey tp xkan la berair je.. hahaha.. ntah la.. mybe perubahan suhu kot.. sebelum tu aku nak sedekahkan al-fatihah kpda tok busu syam yg tlah kembali kerahmatullah pd mlm jumaat lepas.. semoga rohnye di cucuri rahmat.. amin.. berat badan aku da naek la wei.. dlu sebelum kaki aku mengalami kepatahan, brat aku 79kg je.. la nie da naek cmpai 82.5 kg la.. terase berat dowh.. da la kaki kiri aku nie x brape kuat.. sejak2 kblakangn nie pon kaki aku terase sakit2.. hehehe.. lasak sgt kan.. =). waaa.. otak ku mngalami kepanas semula.. hahaha.. kdg2 aku da nak naek muntah da ngadap pc.. mybe sb tu la mate aku berair kot.. hahaha.. ok2.. aku citer ckit ape yg aku da alami 2 3 ari lepas2.. aku g jumpe NURAIN aku 2k berbuka pose bersame2 ngn die.. peh tuhan je yg tau ape yg aku rase ble aku dpt jmpe die.. sonok sgt.. ble da jmpe die then die masuk kete n pggil aku syg.. syg tu .. cair gile aku.. dlm ati aku nie da berbunga2 da.. terlalu sgt2 menyayangi nurain.. aku spent mase ngn die secukup2nye.. slagi ade mase, slgi tu la aku abiskan bersame ngn die.. aku da x pndang org laen da.. aku pndg die je.. even aku g zoo ngn die.. ase da xnak tgk da bntg2 tu.. aku nak tgk die je.. syg beb.. aku sgt2 sygkan die.. satu2 insan yg ley wat aku ase disayangi.. terlalu sgt2 sygkan die..
die ckap ngn aku die ade ptg rmbut.. terkejut aku dgr tme tu.. aku sgt suke rmbut die yg pjg n cntik.. lg suke klu dpt belai2 rmbut die.. hihi.. aku berbuka same2 ngn die then jalan2 kat DP 2k belikan mknan 2k kawan baek die.. LILY.. pastu aku pon ajak die g A&W jap.. terase mcm nak minum rootbeer.. die pon temankan aku.. hehehe.. aku tgk die pon da letih.. mane xnye.. blan2 pose kami duk jelajah zoo melake.. hahaha.. tp xpe.. aku sonok dpt jmpengn die.. aku x lalu dpt jmpe die.. jd ble dpt berjmpe.. aku kan gunekan mase tu sebaek2ye bersame die.. sgt2 mencintai die.. ikhlas aku ckap.. aku sygkan die seorg je.. smpai ble2.. terima NURAIN seadanye.. aku adelah aku.. dan aku sgt2 mencintai NURAIN.. hehehe.. smpai cnie dlu ye cerita aku.. aku nak sbg kije blik.. nak ciapkan ckit2.. then aku balik uma.. arinie aku x pasti lg nak beli ape 2k bebuka.. hehehe.. slamat berbuka syg.. luv u si much.. watever happen 2 u.. remember this.. i`m yours.. nobody can take me from u.. remember dat syg.. =)

Friday, August 27, 2010

chapter 7

NURAIN YAHAYA.. lagu nie khas untu kamu.. luv u so much syg..



Wednesday, August 25, 2010

chapter 6

..... arini ari rabu 26 ari blan.. kemarin 24 aribulan.. genap sebulan aku mnjalinkan hbgan dgn NURAIN YAHAYA.. spjg sebulan nie aku sgt2 la bahagia bersame ngn die.. hope sume nie berkekalan hgga akhirnya.. aku dpt merasekan kaseh syg dr die yg slame nie aku tersgt2 la perlukan kaseh syg sebengini.. hehehe.. aku brtuah sgt memiliki die.. menghargai n sentiase mghormati die sbgai insan yg sgt2 aku syg.. mgkin org ckap bru sblan beb.. tggu la setaun tgk mcmane.. tp bg aku sume nie perlu la ade permulaan kan.. jika permulaan yg baek, x mustahil akan diakhiri ngn kebaekan.. yg pnting ati kte nie.. ape yg kte rase n ingn merase. alhamdulillah aku ngn die gembira smpai ari nie.. aku akan sntiase gembirakan die.. itu jnji aku 2k dri aku.. aku nak cntiase ade dgn die even jasad aku xbersame ngn die tp ati ngn igtan aku sntiase ade bersame ngn die.. die la satu2nye yg aku ade slaen fmly n kwn baek aku,.. aku sgt2 syg kan die.. hehehe.. arinie aku g kije spt biase la kan.. masuk kije bka pc n seach internet.. sblum aku mule wat drawing solid work aku nie.. aku terdahulu akan bka pesbuk aku dlu.. hehehe.. nak tgk ade x org komen2 aku.. hihihi.. then aku wat la kije aku.. kne capai target arinie.. kije makin menimbum.. hehehe.. smpai ptg sblm blik tu, aku hlg mood nak kije.. ade la aku terdengr citer dr mmber aku yg wat aku ilang mood nak kije ptg td.. aku kemas2 brg.. tepat kul 4 aku bla.. slalu aku org terakhir bla tp arinie aku pling cepat.. hehehe.. syg aku pon isau kat aku.. tp jgn isau ye syg.. i`m ok.. slagi syg ade ngn org.. org akan ase ok.. luv u so much syg.. die je la pengubat ati aku syg,.. sore die, keperhatian die trhadp aku, slalu die igt kat aku.. sume tu wat aku ade lebey bermakne 2k die.. die pon sgt2 bermakne bg aku.. aku sgt2 bersyukur memiliki die.. aku da jmpe ape yg aku nak n aku akan jg sepenuh kash syg aku.. ati aku hye 2k die.. akhir kate dr aku.. aku sgt2 mencintai Nurain Yahaya.. to be continue...

Saturday, August 21, 2010

Saya Kenal Sayang Saya....mp4

chapter 5


.................errrrmmmmmmmmmmmmmmmm... hye kalian semua.. arinie aku lemau ckit la.. hahaha.. da mcm biscut plak.. masuk angin ke.. huhu.. arinie aku berkerja sendrian di opis bg nak menyiapkan lukisan yg berlambak2 nie.. tp ape2 pon aku suke ngn kije aku nie.. even kadg2 le stress gak la aku di buatnye.. smpai satu thp tu otak aku da naek panas dowh.. aku g basuh kepala then aku duk bwah aircon ngn suhu yg plg rendah aircon tu ley bg,, hahaha.. aku nak kc beku ckit otak aku nie.. panas yg amat beb.. hahaha.. arini aku dpt la ciapkan 10 lukisan 2d skali ngn dimension.. aku mmg mnt gle ngn LK nie.. nie la aku nak wat slame nie sjak aku mule mgenali LUKISAN KEJURUTERAAN.. dlu pkai board LK ngn pensil n yg paling penting skali MAPED aku nie.. mmg aku syg gle la ngn alat nie.. cam nyawe aku je nie.. tp tu dlu la.. skrg nie nyawe aku adalah insan yg aku amat n terlalu syg sgt2 iaitu NURAIN YAHAYA.. hehehe.. syg aku nie arinie kuar ngn bestfrendz die.. LILY namenye.. die buka kat luar katenye.. jg dri baek2 ye syg.. org syg syg sgt2 tau.. ati tau.. tu la ucapan yg slalu aku ucapkan kat die.. aku terlalu sygkan die sgt2.. even jasad aku berjauhan dr die tp ati aku ngn igtan aku sntiase bersame2 die.. hihihi.. da mcm pari2 plak.. tp tu la hakikatnye.. kmbali pada citer aku pasal LK nie.. aku mmg mnat nak mati ngn LK nie.. aku klu nak suh lukis2 gambar ke ape ke mmg aku x pndai tp klu nak lukis lukisan kejuruteraan insyaAllah.. aku ley wat yg terbaek bg aku.. aku xpnah lupe jase pengajar aku iaitu cikgu zainal aku tu.. die la yg kenalkan aku ngn lukisan nie.. walaupon xbyk die ajar aku ttg LK nie tp aku da jd minat ngn subjek nie.. sejak aritu aku duk la asyik melukis je.. xkisah la ulang2 ke latihan tu.. campai abis la kertas lukisan aku tu.. elok2 kertas lukisan tu ley gune dlm sebulan, dpt kat aku mmg x campai smggu la.. aku mmg fanatik gile ngn subjek nie.. aku penak dapt A1 sbjek LK nie cmpai cikgu aku suh aku bg nasihat kat kawan2 kelas aku ttg usaha kejayaan aku nie.. hahaha.. naek sgan aku dowh.. nasib aku x brape baek la.. tme SPM aku dpt 3B dlm subjek nie.. tp aku x putus smgt pon.. hehehe.. even aku dpt math A kan.. aku dpt sbg politeknik.. aku sorg je yg dlm fmly aku yg amik aliran kejuruteraan.. abg adik aku sume terer2 sume degre beb.. hahaha.. aku je yg lemb skit tp ape2 pon itu x mnjatuhkan smgt aku.. aku teteap aku n trime aku seadenye.. cheewaahhh.. mase kat poli aku ade amik subjek Autocad.. mmg same ngn LK cume pkai komputer.. peh.. lg aku la aku gile ngn subjek nie.. aku pulun abis2an.. alhamdulillah aku dpt 4flat subjek nie.. haha.. 2d 3d sume dpt 4flat.. dapat la sijil autocad 2d n 3d.. dan skrg aku apply kan dlm kije aku skrg.. ngn bntuan bos aku en amir ismail yg byk tlg aku.. mekasih sgt2.. jasamu akan ku kenang.. hehehe.. skrg nie aku ade tugas yg perlu aku ciapkan sblum blan 10 nie.. apelagi klu bkan drawing nie.. aku akan wat yg terbaek beb.. aku nak bktikan aku ley ciapkan sume nie even kne keje mase tmbahan.. hehehe.. malam nie aku nak tmankan anak jiran aku haziq g danau kota.. jalan2 cari masalah ckit kat sane.. hahaha.. sebelum aku menamatkan penulisan aku nie, aku ade nak cmpaikan pesanan kat kekasih atiku nie.. NURAIN YAHAYA.. org terlalu sygkan syg sgt2.. hehehe.. syg beb.. aku xpenah la syg org seteruk macam nie.. tp sku bersyukur sgt2 krane memilikinya.. akan aku semai kasih syg aku nie sehgga akhir hayat ku.. mmberi kebahagian yg secukupnye.. ape2 pon aku skrg aku sdg berusaha 2k mencapai slah satu impian sygku nie secepat mgkin.. hihi.. cume die je yg tau ape impian die kan.. LUV U SO MUCH NURAIN.. haaa... cmpai cnie dulu yg.. yg laen2 aku akan bercerita lg.. see u next tme.. daaaaaa...

Sunday, August 8, 2010

Chapter 4

......malam yg sepi pi pi pak mat jual topi pi pi.. topinya ilang lang lang.. pak mat jual gelang lang lang.. hehehehe.. mlm nie aku xkemana mana.. jadi aku pon bersiap sedia la utk mncoret2 dlam blog aku nie.. hehehe.. blog oh blog.. aku sgt suke bercerita.. dan arinie xnak byk cite ye.. aku ade nak paparkan video clip khas aku wat utk sygku NURAIN.. hehehe.. ejoy da vc nie ye.. =)
video

Thursday, August 5, 2010

Chapter 3


hola hola hola.. hola la sgt2.. da kul bape nie wei.. hahaha.. da kul 1am rupenye.. mate aku xley nak lelap la.. hihi mgkin aku rindu sgt2 kat syg aku nie.. hahaha.. cian die pnat.. satu ari duk kat karnival.. hope sygku chat n xterlalu penat ye.. aku sebenarnye bru je suda g tgok muvie citer The Last Airbender... bley than gak la cite tu.. aku g ngn 2 org couple.. hahaha.. aku sorg je single but its ok je.. hehehe.. luar je single beb tp ati aku nie da berpunya.. ase cam syg aku nie ade je even xde di depan mate.. chewah.. hahahaha.. ermm.. mlm nie susaH aku nak tito.. aku pon xtau knape.. hehe.. tu yg aku mencoret2 di dlm blog aku nie.. hihi.. mcm biase la aku arinie.. bgn tito g kije... haha.. berlambak2 pon wat je la.. name pon kije kan.. hihi.. semalam aku cuti sb aku ade cekup kat hospital.. ape lagi klu bkn kes kaki aku yg ptah nie.. nie last cekup aku.. aku dtg2 je letak surat apointment then trus g blik xray.. aku igtkan skit je org. tp berlambak org tggu nak xray.. cam2 jenis kpatahn yg dorg alami.. ade yg pth tgn la, kaki la, bahu la.. sib baek xde pth kepala.. klu ade gak, tak tau la aku... aku yg 1st lari.. aku punye la tggu giliran aku tp sib baek la x oring sgt sb aku ade la msg2 ngn syg aku.. hihi.. syg die sgt2.. die akn sntiase tye aku ok ke tak, mcmane kaki aku.. hehehe.. thankz syg.. luv u so much.. gliran aku xray pon cmpai.. yg xray tu sume plajar praktikal dr uitm n um.. dorg pon xray la kaki aku nie.. pastu aku kuarla tggu pic xray kan.. selang bape minit dorg pggil aku lg nak wat xray blik sb tersilap xray.. aku pon ley tersenyum je la.. xray la blik semula.. hihi.. senyum je student tu n mnta maap kat aku. aku ckap la its ok je.. tp mmg sejuk gile blik xray tu.. da la aku terpakai suar pndek.. hehehe.. tu la sape suh pkai suar pndek.. hhehehe.. pas xray, aku g la kaunter n amik no lg... haaaa.. kali nie no yg aku dpt bezanye byk gle dr no xray td.. aku punyer tggu smpai trtito.. hahaha.. biase la spital kerajaan kan.. rmai la.. dkat 2 jm gak la aku tggu.. lame kan.. then jmpe doc n doc ckap kaki aku ok.. tlg da bercantum da.. besi tu pon mmg kekal dlm kaki aku.. peh.. hidup ngn besi la aku.. da jadi bionik da.. hehehe.. syg aku ckap xpe la, yg pnting u slamat n die sygkan aku.. thankz syg.. i mmg syg u sgt2.. aku pon tye la kat doc, bley ke aku maen ftsal lg, doc tu pon ngn tersenyumnye mnjawab, bley maen tp klu jatuh n patah.. jmpe la die lg.. hehehe.. dlm maksud die tu.. syg aku pon ckap.. mane lg pnting, futsal ke kaki aku.. haaaaa.. ape nak jawab ek.. mksud die adalah.. die sygkan aku.. amik berat ttg aku.. hihi.. segalanye berjalan lncar.. aku pon blik la.. smpat gak la aku amik pic xray aku.. hehehe.. syg ku NURAIN.. sye sgt sygkan awak.. smpai ble2 pon sye ttp sygkan awak.. hihi.. syg beb.. ok la.. cmpai cnie dlu aku menulis ye.. sehgga jmpe lagi.. adios amigos.. =)

Sunday, August 1, 2010

Chapter 2


sebelum saye meneruskan penulisan saye nie.. adalah baeknye jika sye pergi mngambil minuman kgmarn sye dahulu..shussssss. ( 5 minit berlalu).. haaaa... da ade pon minuman sye nie.. walau pon kurg ais, tp bedal je la.. hahaha.. haaaa... arinie aku nak bercerita la sedikit sebanyak ttg kejadian yg tlah menimpa dri aku ini dr smlam n 2 3 ari lepas.. aku 1st tme dapat g outstation ke utara bersame black n man.. hahaha.. ktorg gerak mlm then sggah tito kat K.kangsar.. aku wat kije kat lenggong perak.. 30 minit dr k.kngsar tu.. mmg sonok la aku wat kije.. hahahaha.. padahal aku mmg suke wat kije2 luar nie.. hikhikhik.. xkisah la.. jnji bos aku percayekan aku ley wat kije.. itu yg pnting.. hehehe.. pas wat kije kat lenggong tu.. abiz malam taw.. cr la hotel 2k tito brehat kat situ.. hotel sume da pnuh.. last2 dapat uma tmpangan je.. peh.. menakutkan umah nie.. da la kunci pkai engsel je.. manga die pon pkai mgga cap ayam.. pintu pon da cam pintu umah dalam citer umah pak mat tempe.. klu aku tmbuk skali je.. da patah 12 agaknye pintu tu.. tu bru pintu tu.. lum lg tgk katil, ngn blik air die tu.. hahahaha.. klu da pintu pon teruk macm tu, apetah lg bende2 yg kat dlm blik tu kan.. hehehe.. menyeramkan beb.. sib baek la aku tito semalam je.. aku bgtau kekasih aku pon, die pon naek isau.. syg jgn isau k.. i ok je.. luv u so much.. ai smpat lg tu nak syg2.. hihi.. biase la beb.. aku mmg syg die kan.. nak wat mcmane.. terlalu syg.. wat kije pon aku ttp igt kat die.. hahaha.. da kemaruk btul aku nie.. hihi.. tapi pape pon aku kije ttp kije beb.. die adalah sorg yg amat memahami aku.. sb tu la aku sygkan die.. hehehe.. pas aku ciap kije kat lenggong, aku g ipoh.. ade wat servis ckit kat klinik gigi kat citu.. then aku pon blik... da campai kL pon aku.. hehehe.. syg aku aritu dtg kL nak cr brg2 nak jual tme even die kan.. aku tye la die nak aku antr die blik tak.. hehe.. die ckap xpe.. xnak nyusahkan aku sb aku pon bru blik dr perak kan.. syg.. i luv u so much.. aku mmg terlalu sygkan die.. klu die ley nmpak ati aku nie.. mmg bygla tertulis aku sygkan die di setiap ruang pnjuru ati aku nie.. sgt2 sygkan die.. aku pon blik uma.. rehat2.. hehehe.. esoknye plak.. aku plan last2 minit nie.. aku nak g jmpe syg aku nie.. aku bgtau die aku nak dtg jmpe die.. rindu sgt2.. hehehe..
aku trus ciap2 n pg la jmpe.. hehehe.. die bgtau aku die da jnji ngn kawan die nak kuar g bli brg.. its ok syg.. aku ley je tggu die.. xde masalah.. jnji dpt jmpe die.. kejap pon xpe.. hihi.. aku g la amik die kat jj.. bwk die blik.. mlm tu syg aku nie ade dinner tau... haha.. ngn aku2 skali terjebak ngn dinner die.. tp aku mmg suke pon.. hahaha.. jnji brsame ngn die.. even mule2 tu aku xdpt jmpe die tme dinner tu kan.. aku g dinner tu, aku tukar la bju.. bju tu syg aku yg belikan mse buffday aku.. hihi.. thankz sgt2 syg. i suke sgt2.. tu yg slalu ngn u je, i nak pkai bju tu.. luv u so much syg.. aku nak sgt2 syg aku tu pkai ape 2k dinner.. die cakap rahsie.. tggu jmpe t bru tgk ape yg die pkai.. hehehe.. aku pon tggu je la campai la abiz event dinner tu.. aku terkaku sekejap tgk syg aku nie.. kejap je.. xley lame2.. t ley kne serangan jntung.. syg aku mmg sgt2 jelita.. hehehe.. nak je aku melmar die tme tu.. hehehe.. cantik sgt2.. kaler yg syg aku pkai pon mmg same ngn bju yg die blikan 2k aku.. berbunga2 ati aku nie.. hikhik.. aku tggu die kat kuar smntare tggu die bergmbr knangan ngn kawn2 die.. mase aku tggu die tu.. ade la sebakul bunga ros kat meja depan pntu masuk tu.. aku pon amik la sekumtum 2k diberikan kat sygku ini.. hehehe..terlalu sgt sygkan die.. die satu2nye dlm hdup aku.. ble aku sedey,, ble dngar suar die, aku da xsedey lagi.. aku sygkan die.. syg sgt2.. pas brape minit aku tggu, die pon dtg jmpe aku.. aku pon terus bg sekumtum bunga ros tu kat die.. syg aku snyum n ucapkan thankz sgt2.. alahai.. cairnye ati aku nie.. da xtau nak ckap mcmane lg.. sygkn die sepenuh jiwa bakul bunga aku.. aku pon bergmbar ngn die.. hehehe.. NURAIN YAHAYA.. saye amat mencintai mu sehgga akhir hayatku.. aku berjnji dlm dri aku.. akan mnjaga die ngn penuh kasih syg aku.. kamula satu2nye dalam ati saye.. thankz sgt2.. hehehe.. campai cnie dulu ye cerita aku nie.. sehngga berjmpe lagi pada chapter yg seterusnye.. BYE n sayonara bebeh..